Haberler

"İstanbul'un Sesleri"ni Keman Virtüözü Ayla Erduran Sohbeti ve Müziğiyle Dillendiriyor

Güncelleme:

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün müzik alanına farklı açılardan ışık tutmak amacıyla başlattığı "İstanbul ve Müzik" Araştırma Programı yeni bir söyleşi dizisi düzenliyor.

" İstanbul'un Sesleri" başlığını taşıyan dizinin ilk konuğu olan keman virtüözü Ayla Erduran, sohbetin ardından kısa bir dinleti sunacak. Etkinlik Pera Müzesi Oditoryumu'nda 26 Şubat Salı günü saat 18.30'da başlayacak.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde kısa bir süre önce hayata geçirilen "İstanbul ve Müzik" Araştırma Programı'nın (İMAP) düzenlediği "İstanbul'un Sesleri" başlıklı söyleşi dizisinin ilk konuğu keman virtüözü Ayla Erduran olacak. Cihat Aşkın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Ayla Erduran, sanat geçmişini 1950'lerden itibaren Türkiye'de Klasik Batı Müziği'nin gelişimi ile birlikte ele alacak, kendi hocalarına, dönemin ustalarına, akademik kurumlara ve sanat ortamına ilişkin yorum ve aktarımlarda bulunacak. Sohbetin ardından gerçekleştirilecek dinletide sanatçıya, Cihat Aşkın ve Eren Aydoğan eşlik edecek. Etkinlik, 26 Şubat Salı günü, saat 18.00'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz gerçekleşecek.

Yıl boyunca düzenlenecek bu söyleşi dizisi, müzikten edebiyata, tiyatrodan güzel sanatlara, kültür ve sanatın çeşitli alanlarından bir dizi sanatçıyı ağırlayacak; bu süreçte döneme ışık tutan zengin bir görüntü ve ses arşivinin oluşmasına katkıda bulunacak. "İstanbul ve Müzik" Araştırma Programı, bu söyleşilerin ışığında, geride anı kitapları, besteler ve eserler bırakan kültür ve sanat insanları kadar, kendini tümüyle öğrenci yetiştirmeye vakfeden Cumhuriyet döneminin ilk hocalarını da anmış ve kayda geçirmiş olacak. Osmanlı'dan Cumuhuriyet'e geçiş sürecinde her biri önemli bir misyon üstlenen bu hocaların yetiştirdiği öğrenciler, bugün günümüzün ustaları, sanat alanının en önemli temsilcileri arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title