Haberler

İstanbul'un Fethinin 559. Yıl Dönümü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır" dedi.

Destici, Atatürk Spor Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen, "Fetih Şöleni" etkinliğinde, Fatih Sultan Mehmet'in sadece askeri değil, ilim ve adalette de dünyaya örnek olacak başarılar sergilediğini söyledi.

Dünya tarihini etkileyen İstanbul'un fethini her yıl 29 Mayıs'ta coşkuyla kutlamaya devam edeceklerini belirten Destici, şöyle devam etti:

"Fatih Sultan Mehmet'ten bahsedince Ayasofya'dan bahsetmemek olmaz. Ayasofya, 482 yıl cami olarak hizmet gördü. Ama 1935'te müzeye çevrildi, o günden bugüne cami olmayı bekliyor. Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Cami olmasına rağmen kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen nedenle 27 yıldır ibadete kapatılmıştır. Hatırlarsınız 88 yıl sonra Sümela Manastırı ibadete açılmıştır.

Hristiyan Ortodokslara müze statüsünde olan bir yerde ayin yapılmasına müsaade eden zihniyet, biz Müslüman Türklerin yaptığı müracaatları dikkate bile almamış, Ayasofya'da namaz kılmamıza ve ibadet yapmamıza izin vermemiştir. Bu durumu büyük Türk milletinin takdirlerine sunuyorum. Herkes bilsin, Ayasofya'sız İstanbul, İstanbul'suz Türkiye olmaz. Ayasofya'nın aslına dönmesi inşallah Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları Alperenlere nasip olacaktır."

-"Manevi değerlerimizi korumalıyız"-

Destici, Türkiye'nin her türlü ahlaki yozlaşmadan ve terör belasından kurtulması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Terör belasından 27 yıldır canımız yandı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Dış politikada, iç politikada terör belası ve ahlaki çöküntü başta olmak üzere büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Bir millet kalkınabilir, gayrisafi milli hasılası yükseklere çıkabilir, kişi başına milli geliri artabilir ama manevi yönden gelişmezse o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Bizim için en önemli şey, nesillerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi duygularımıza sahip olarak yetiştirmek ve onları korumaktır."

Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okundu, Odunpazarı Belediyesi Mehteran Ekibi gösteri sundu.

BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan'ın, Destici'ye Fatih Sultan Mehmet tablosu hediye ettiği etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title