Haberler

İstanbul'un Fethi'nin 558. Yıl Dönümü

İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ın Suşehri ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

İstanbul'un Fethi'nin 558. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ın Suşehri ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

Çataloluk İlköğretim Okulu tarafından Kemalpaşa İlköğretim Okulu Spor Salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çataloluk İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Gümüş, "Tarih bir milletin hafızasıdır. Nasıl hafızasını kaybeden bir insan ne yapacağını bilmez bir halde tüm birikimlerini kaybederek ortada kalırsa, hafızasını, yeni tarihini kaybeden bir milletin düşeceği hal de aynıdır" dedi.

Çataloluk İlköğretim Okulu olarak bir çağ açılıp, bir çağın kapanmasına vesile olan fethin önemine dikkati çeken Gümüş, "Kardinal şapkası görmektense, Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan skeç gösterileri sunuldu, şiirler okundu. Programın kapanış konuşmasını yapan Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç ise bu fethin yıllar önce müjdelenmesinin ve Kur'an-ı Kerim'de belirtilmesinin çok büyük müjde olduğunu vurguladı.

Güleç, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz, Hadis-i Şeriflerinde 'Konstantiniyye (İstanbul) elbet fetih olunacaktır. Onu fetih eden kumandan ne güzel kumandan, fetih eden asker, ne güzel askerdir' buyurmuşlardır. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de bazı surelerde İstanbul'un fethiyle ilgili olarak bazı ipucları yer almaktadır. Bu surelerde dünya üzerinde çok güzel bir beldenin olduğu ifade edilmektedir. Alimlerin ayeti kerime üzerinde yaptıkları 'Ebced' hesabı, toplam hicri 857, miladi 1453 yılını gösterdiğini ortaya çıkarmıştır. "

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title