Haberler

İstanbul: Uluslararası Kredi Kartı Dolandırıcılığı

İstanbul'da Uluslararası Sahte Kredi Kartı Dolandırıcılığına Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 2'si Yabancı Uyruklu 4 Kişi Gözaltına Alındı. Sahte Kredi Kartıyla Cep Telefonu Almak İsteyen Şebeke Elemanlarından 2 Kişi, Bir Kasiyerin Dikkati Sonucu Yakayı Ele Verirken, Daha Sonra Düzenlenen Operasyonla Şebekenin Diğer Elemanları da Teker Teker Yakalandı.

İstanbul'da uluslararası sahte kredi kartı dolandırıcılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda 2'si yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Sahte kredi kartıyla cep telefonu almak isteyen şebeke elemanlarından 2 kişi, bir kasiyerin dikkati sonucu yakayı ele verirken, daha sonra düzenlenen operasyonla şebekenin diğer elemanları da teker teker yakalandı.

Operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Şişli'de gerçekleştirildi. Uzun süredir takip edilen şebeke elamanlarından 2'si bir alışveriş merkezinde sahte kredi kartıyla alışveriş yapmak istedi. Durumlarından şüphelenen kasiyer, kart bilgileriyle kimlik bilgilerini karşılaştırdı. Ancak bilgilerin tutmadığını anlayan kasiyer, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine polis ekipleri, operasyonu erken başlattı. Filmleri aratmayan takip olayında kasiyer, şebeke elemanlarının belirlenen zamandan önce yakalanmalarını sağlarken 2 kişi, düzenlenen operasyonda suç üstü gözaltına alındı. Cevahir İş Merkezi'nde yapılan operasyonun ardından, polis şebekenin diğer elemanlarından birini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde birini de Zonguldak'ta gözaltına aldı. Bu kişilerin yurt dışından temin ettikleri kredi kart bilgileriyle Türkiye'de sahte kart bastıkları, aynı yöntemle bu bilgileri yurt dışına pazarladıkları tespit edildi. Operasyonda yakalanan Irak uyruklu A.A ile birliktelik yaşadığı öğrenilen Belarus uyruklu sevgilisi İ.K'nin 2005 yılında 100 bin kredi kart bilgisiyle birlikte yakalandıkları ancak daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi. A.A'nın 7 yabancı dil bildiği ve bu lisanların aracılığıyla internet ortamında uluslararası kredi kart bilgilerini diğer ülkelere transfer ettiği ortaya çıktı. Kart bilgilerinin ağırlıklı olarak Rusya ve ABD'den satın alındığına dikkat çeken polis, bu kişilerin yakalanması için takip yapıldığını bildirdi. Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 45 adet çeşitli bankalara ait bankamatik kartı ve kredi kartı, 1 adet endocer, 5 adet cep telefonu, 7 adet sim kart, 1 adet diz üstü bilgisayar, 15 adet program CD'si ve çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport, 2 bin 562 adet kredi kartı hesabı ve kart bilgisi ele geçirildi. Emniyette sorgu ve işlemleri tamamlanan A.A, İ.K, İ.T ve A.B adliye sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title