Haberler

İstanbul Uluslararası İsmet Iraz Gençler Tekvando Turnuvası Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Türkiye Tekvando Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. işbirliği ile organize edilen İstanbul Uluslararası İsmet Iraz Gençler Tekvando Turnuvası 21-22 Haziran'da yapılacak. İstanbul Uluslararası İsmet Iraz Gençler Tekvando Turnuvası'nın tanıtım toplantısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Levent Şubesi'nde bulunan Aydın Doğan Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yönetim kurulu üyeleri, İstanbul İl Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu ve İBB Spor AŞ Genel Müdür Yardımcısı Serhat Karadağ katıldı. 21-22 Haziran tarihlerinde Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda düzenlenecek olan turnuvanın, alternatif sporcu yetiştirme konusunda son derece önemli olduğunu belirten Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando, başarılarıyla Türkiye'nin gururu olmaya devam etmektedir. Büyük şampiyonlar turnuvalarda yetişir. Alternatif sporcu bulamazsanız, gelecekte sıkıntı yaşarsınız. Altyapılarda yetişen sporcularımızı denemek, değerlendirmek adına bu tür turnuvalar büyük önem arz ediyor. Geleceğin yıldızlarını bu tür organizasyonlarla hazırlamak, ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz diye konuştu. Metin Şahin turnuvaya, Türkiye ile toplam 12 ülkenin katılacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü Sporcularımız için çok ciddi bir sınav olacak. 2016 Olimpiyatları için çok az zamanımız kaldı. Benim yönetimimde 2004, 2008 ve 2012'de olmak üzere 3 olimpiyat geçirdik. 2004 yılında gümüş, 2008 yılında gümüş, bronz, 2012 yılında ise gümüş ve altın madalya sahibi olduk. Gelişmek için daha çok çalışmalıyız. Her olimpiyattan sonra sorumluluğumuz arttı. Önümüzde uzun bir yolculuk var. Sporcularımıza güvenimiz tam, büyük bir mücadele vereceğiz. 2016 yılında Rio'ya iyi bir ekiple gitmeyi hedefliyoruz. Altyapıyı asla ihmal etmeyeceğiz. Sadece yıldız sporcularla değil, rekabet ortamı yaratacak alternatif isimler de çıkarmak istiyoruz. En büyük amacımız, ülkemizin yüzünü güldürmeye devam etmek dedi.

İstanbul Uluslararası İsmet Iraz Gençler Tekvando Turnuvası'na Türkiye dışında Almanya, İspanya, Sırbistan, Mısır, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Filistin, Kazakistan, Kosova ve Azerbaycan katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aydın Doğan Metin Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title