Haberler

İstanbul: Uluslararası Avrupa Yıldızlar Binicilik Şampiyonası Başladı

Uluslararası Avrupa Yıldızlar Binicilik Şampiyonası, İstanbul'da başladı.

Uluslararası Avrupa Yıldızlar Binicilik Şampiyonası, İstanbul'da başladı.

Binicilik tarihinde ilk kez düzenlenen ve İstanbul Atlı Spor Kulübü (İASK) Maslak Binicilik Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin yanısara Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İsviçre, İtalya, İngiltere, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Yunanistan'dan 80 binici katıldı.

Açılış töreninde, şampiyonaya katılan 15 ülkenin milli marşları çalınırken, sporcular daha sonra geçiş seramonisi yaptı. Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, "Bu şampiyona 2 önemli alanda hedeflerimize ulaşmamızı sağladı. Birincisi kıtamızda ilk olarak yapılacak bir şampiyonayı organize etmek ve ikincisi binicilerimizi, atlarımız ve antrenörlerimizi kariyerlerinde bir adım ileri götürmek" diye konuştu.

Şampiyonanın ilk gün müsabakalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile İstanbul Atlı Spor Kulübü Başkanı Feyzi Atabek de izlerken, açılış seramonisi sırasında Türkiye'den genç biniciler kategorisinde yarışacak olan Alican Uslu, sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi. Genç binicinin tedavisi tesislerde bulunan ambulansta gerçekleştirildi.

Spor Toto Teşkilatı Müdürlüğünün katkılarıyla, Koçbank Özel Bankacılık'ın ana sponsorluğunda yapılan ve 12-14 yaş arası Yıldız Biniciler ve 14-18 yaş arası Genç Biniciler şeklinde iki ayrı kategoride gerçekleştirilen şampiyona 6 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title