Haberler

İstanbul: Ülkerspor'da Şampiyonluk Coşkusu Sürüyor

Türkiye Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor, başarısını İstanbul Boğaz'nda tekne turuyla kutladı.

Türkiye Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Ülkerspor, başarısını İstanbul Boğaz'nda tekne turuyla kutladı.

Bebek sahilinden başlayan tekne turuna Ülkerspor Kulübü Başkanı Ali Doğan, teknik heyet ve sporcular ile basın mensupları katıldı. Turuncu-yeşilliler, hep birlikte yenilen yemeğin ardından pasta keserek şampiyonluğu kutladı. Kulüp başkanı Ali Doğan, geçen sezon yepyeni bir ekiple mücadele ettiklerini belirterek, "Sonunda bu güzellikler ortaya çıktı. İnşallah, ligimiz gelecek yıl çok daha iyi olur ve seyirciler salonları doldurur'' diye konuştu.

Ülkerspor'un yıldız oyuncularından Mirsad Türkcan da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Japonya'daki Dünya Şampiyonası'na katılacak milli takım aday kadrosuna çağrılmamasını saygıyla karşıladığını belirtti. Bogdan Tanjeviç'in kararına saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Türkcan, "Milli takıma çağrılmadım ama Tanjeviç'e destek olmamız lazım. Yepyeni bir takım kurup, yepyeni bir heyecan sağlamak istiyor. Tanjeviç, 2010 yılına iyi bir takım hazırlamaya çalışıyor. Ben milli takımda oynadığım için her zaman gurur duydum. Orada yaşadığım mutlulukları da hiçbir zaman unutmam. Sonuçta gelinen nokta antrenörün kendi kararı. Ben oynamak istiyordum ve hocayla da bunu konuşmuştum. Bana genç isimler olduğunu söyleyince ben de kendisine hak verdim" dedi.

Milli takıma sakatlık ve yorgunluklarını mazeret gösteren Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu ile ilgili olarak da Mirsad Türkcan, "Milli takıma yorgun olduklarını söylemişler. Onlara da hak vermek lazım'' ifadelerini kullandı.

Ülkerspor ve milli takımın kaptanı İbrahim Kutluay ise milli takımın Japonya kadrosuyla ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi. Tecrübeli oyuncu, "Önümüzdeki günlerde neler düşündüğümü ifade edeceğim. Ben de henüz net olarak karar vermiş değilim. Açıklanan kadro hakkında yorum yapmak şu anda doğru değil. Seçilen, seçilmeyen ve gelmeyecek arkadaşlar var. Bu konuları iyice değerlendirip kafamda tartıp daha sonra açıklama yapacağım. Ben, ne zaman çağırılırsam koşa koşa gelirim. Çağrıldığım zaman hiçbir mazeret göstermeden (sakatım, yorgunum, çocuğum olacak) gibi bahaneler ileri sürmeden giderim. Her Türk evladının yapması gerekenin bu olduğuna inanıyorum. Çünkü, biz bu ülkede sevilen sporcular olduk ve milli takıma gereken değeri sonuna kadar vermemiz gerektiğine inanıyorum. Ben de, Mirsad da bu ülkeye ve milli formaya 12-13 senedir emek veriyoruz. Bu forma için defalarca sakatlandık, elimizi, burnumuzu kırdık. Şartlar ne olursa olsun çağırıldığım sürece bu formayı giyeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title