Haberler

İstanbul: Ülker Grubu İştiraklerinden Polinas, Doğada Çözünebilir Ambalaj Filmi Üretti

Ülker Grubu İştiraklerinden Polinas, Doğada Çözünebilir Ambalaj Filmi Üretti. Tamamiyle Polinas Ar-ge Merkezinde Türk Mühendisleri Tarafından Geliştirilen Ürün, Toprakla Temas Ettiğinde Farklı Bir Kimyasal Reaksiyonla Çözünüp Yok Oluyor. Polinas Genel Müdür Vekili Levent Sipahi, "Çevrecilik ve Doğal Hayatın Korunması İçin Çok Önemli Bir Adım Attığımızı Düşünüyoruz" Dedi.

Ülker Grubu iştiraklerinden Polinas, doğada çözünebilir ambalaj filmi üretti. Tamamiyle Polinas Ar-Ge merkezinde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ürün, toprakla temas ettiğinde farklı bir kimyasal reaksiyonla çözünüp yok oluyor. Polinas Genel Müdür Vekili Levent Sipahi, "Çevrecilik ve doğal hayatın korunması için çok önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz" dedi.

Ülker Grubu iştiraklerinden Polinas, doğada çözünebilir ambalaj filmi üretti. 2004 yılından bu yana bu petrol türevlerinden yapılan ambalaj malzemelerini doğaya zarar vermeyecek şekilde üretmek için çalışan Polinas, "bio bozunur" olarak adlandırdığı yeni ürününü, 12. Ambalaj Fuarı'nda tanıttı. Geçtiğimiz haftalarda Paris'te yapılan Uluslararası Ambalaj Fuarı'nda büyük ilgi gören 'bio bozunur ambalaj filmi" İstanbul'daki fuara katılan yerli ve yabancı profesyonellerden de tam not aldı. Tamamiyle Polinas Ar-Ge merkezinde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ürün, toprakla temas ettiğinde farklı bir kimyasal reaksiyonla çözünüp yok oluyor. ABD ve Avrupa'da da yeni yeni uygulanan sistem sayesinde, doğada yüzyıllar boyunca yok olmayan petrol türevi ambalajlar, dert olmaktan çıkacak.

Polinas Genel Müdür Vekili Levent Sipahi, teknolojinin dünyada da çok yeni olduğunu belirtti. Daha önce de bazı denemeler yapıldığını, ancak Türkiye'de bugüne kadar ürünün ticari anlamda satılabilir hale getirilemediğini kaydeden Sipahi, "Sektörde öncü olmanın verdiği sorumlulukla birkaç yıldır denemeler yapmaya başladık. Sürdürdüğümüz çalışmalar çerçevesinde Japon uzmanlardan da destek aldık. Ancak, başarıyı kendi çalışmalarımızla elde ettik. Çevrecilik ve doğal hayatın korunması için çok önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Avrupa'da hükümetlerin de sanayicileri çevreye uyumlu ambalaj ürünlerini kullanmaya zorladığını kaydeden Sipahi, "Doğada yok olmayan ambalajların toplanması için çok yüksek vergiler getirildi. Sanayiciler ve perakende zincirleri de bu vergilerden kaçmak için çevreci ambalajlara yöneldi. Önümüzdeki yıllarda sektörün çok hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Bu yeniliklerin, Polinas'ın dünya rekabetinde büyük gruplarla yan yana durmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Ambalaj Fuarı'nda yeni teknolojilerle üretilen ambalaj malzemelerini sergileyen Polinas'ın sektörde fark yaratacak bir diğer ürünü ise nefes alabilir ambalaj filmleri. UV ışınlarına yüksek direnç gösteren ambalaj filmleri, nem içeren gıdalarda terlemeyi önleyen antifog ambalaj filmleri, metallerin paslanamasını önleyen korozyonu önleyici ambalajlar da Polinas'ın yenilikleri arasında yer alıyor. 2005 yılını 194 milyon YTL ile kapatan Polinas, 2006 sonunda ise 232 milyon YTL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title