Haberler

İstanbul'u bu kez çocuklar fethedecek!

Güncelleme:

Evliya Çelebi'nin vampir hikâyelerinden Kız Kulesi'ndeki James Bond'a uzanan renkli içeriğiyle bulunmaz bir rehber!

Osmanlıların, maymunları dürbün niyetine kullandıklarını biliyor muydunuz? İlk vampir hikâyelerinden bazılarının Evliya Çelebi'nin kaleminden çıktığını? Peki, akide şekerinin bir tür anlaşmayı simgelediğini?.. Daha önce İstanbul for Kids adıyla İngilizce olarak yayımlanan Çocuklar İçin İstanbul, gördüğü yoğun ilgiyle şimdi Türkçe'de! İstanbul'u keşfe hazır tüm gezginler için bulunmaz bu rehber Can Çocuk raflarında!

Osmanlı'da Türklerin sarı, Rumların mavi, Yahudilerin siyah, Ermenilerin kırmızı pabuç giydiklerini biliyor muydunuz? Ya Michelangelo ve Leonardo da Vinci gibi Rönesans Avrupası sanatçılarının Haliç'e köprü yapmak üzere görevlendirildiğini, Boğaziçi Köprüsü'nün 2005 yılında dünyada ilk kez kıtalararası oynanan bir tenis maçına ev sahipliği yaptığını, Kız Kulesi'nin bugüne dek söylenegelmiş rivayetleri kadar James Bond filmlerinden birinin setine mekân olduğunu?..

Her köşesinden, her sokağından, her tepesinden bir başka görünen bu şehri, İstanbul'u bunca farklı açısıyla çocuklara anlatmak kolay mı? Şaşırtıcı zıtlıkların şehri İstanbul, hem mitleri ve rivayetleri, hem zengin yemek kültürü ve gidilip görülmesi gereken yerleri, hem de insanı ve tabiatıyla pek çok anlatının, hikâyenin konusu. Hele ki bu şehri ilk kez gezecekler için bu bilgi denizinde boğulmamak neredeyse olanaksız. Üstelik kendi kendilerine keyifle okuyabilecekleri, anlatımı ve tasarımıyla albenili kaynaklar kısıtlıyken…

Avustralya'da yaşayan Burçak Gürün Muraben'in kendi çocuklarına İstanbul'u anlatma fikriyle yola çıktığı ve önce İngilizce olarak kaleme aldığı kitap, gördüğü yoğun ilgiyle şimdi Türkçe'de! Bugüne dek hazırlanmış benzer rehber kitaplara yoldaş niteliğindeki Çocuklar İçin İstanbul, her bölümünde ayrı bir sokağa, ayrı bir döneme kapı açıyor. Antik çağdan Osmanlı dönemine, Kapalıçarşı'dan Kız Kulesi'ne, Mimar Sinan'dan Hezarfen Ahmet Çelebi'ye ve daha birçok mekâna, kişiye ve zamana uzanan Çocuklar İçin İstanbul, kentin geçmişini bugünüyle buluşturuyor. Ele aldığı konuları yalnızca tarihsel bir bakışla değil, aynı zamanda güncel bilgilerle birleştirerek sunan kitapta, İstanbulluları bile şaşırtacak pek çok ilginç bilgi yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Evliya Çelebi James Bond Kız Kulesi İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title