Haberler

İstanbul: Türkonfed'in Yeni Başkanı Celal Beysel Oldu

İkinci Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nd (TÜRKONFED) görev değişimi yaşandı. Yönetim kurulu başkanlığından ayrılan Özsaruhan, görevini Başkan Yardımcısı Celal Beysel'e devretti.

İkinci Genel Kurulu'nu gerçekleştiren Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nd (TÜRKONFED) görev değişimi yaşandı. Yönetim kurulu başkanlığından ayrılan Özsaruhan, görevini Başkan Yardımcısı Celal Beysel'e devretti.

TÜRKONFED'in ikinci olağan genel kurulunda Eniz Özsaruhan, yönetim kurulu başkanlığından ayrıldı. Genel Kurul sonrası yapılan yönetim kurulunda, Başkan Yardımcısı Celal Beysel TÜRKONFED Başkanlığı'na getirildi. Enis Özsaruhan dışında Yönetim Kurulu'ndan ayrılan Mehmet Akyürek ve Hüseyin Kutsi Tuncer'den boşalan yönetim kurulu üyeliği görevlerine de Tufan Ünal (BASİFED), Mahir Baykam (İÇASİFED) ve Azmi Kelemcisoy (İÇASİFED) geldi.

Enis Özsaruhan, TÜRKONFED'in diğer iş dünyası örgütlerinden bir çok konuda farklı oluğunu söyledi. Öncelikle gönüllülük temelinde örgütlenmiş olmalarının önemli bir farklılık olduğunun altını çizen Özsaruhan, "Bizi farklı kılan bir başka çok önemli konu ise, bölgesel ve sektörel sanayi örgütlenmesini aynı çatı altında toplayan tek örgüt olmamızdır. Bunun önemi ise, Türkiye'nin bugüne kadar ihmal ettiği bir anlayış olan, 'bölgesel coğrafyalarda sektörel öncelikler' konusunu kendi meselemiz olarak sahiplenmiş olmamızdır" dedi.

Genel Kurul sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında başkanlığa getirilen Celal Beysel ise yeni görevi ile ilgili olarak, "Sayın Özsaruhan'ın konfederasyonumuzun en kritik dönemi olan kuruluş aşamasında son derece önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Ayrıca kendisi SİAD'lar döneminden bu yana örgütlenmemizin içindeydi. Bu nedenle kendisine minnet borcumuz var. Ben de bana devredilen bu önemli görevde üstüme düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Celal Beysel, 1952 Bursa doğumlu. Orta öğretimini Avusturya Lisesi ve Robert Kolej'de tamamlayan Beysel, İsviçre Zürih Teknik Üniversitesi ETH Kimya Mühendisliği mezunu. Beysel, 1997 yılında kurduğu Floteks A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Celal Beysel, bugüne kadar Demirtaş Sanayiciler Derneği Kurucu Üyeliği, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Genel Sekreterliği, BUSİAD Başkanlığı, Türkiye Avrupa Topluluğu Derneği Bursa Şubesi Başkanlığı, TÜGİAD Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004 yılından beri de MAKSİFED Başkanlığını yürütmekte idi.

Bu arada, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), bünyesindeki 8 federasyon, 76 dernek ile 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan ve 8 bin 900 çalışanı bünyesinde barındıran Türkiye'nin en büyük ve bağımsız sivil toplum örgütlerinden birisi. Toplam iş hacmi 145 milyar dolar, ihracatı ise 43 milyar dolardan fazla.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title