Haberler

İstanbul: Türkiye-suudi Arabistan İlişkileri Masaya Yatırıldı

İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saleh Bin Abdullah Kamel, "İslam ülkelerinin Türkiye'nin deneyimlerine ihtiyacı var" dedi.

İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saleh Bin Abdullah Kamel, "İslam ülkelerinin Türkiye'nin deneyimlerine ihtiyacı var" dedi.

Saleh Bin Abdullah Kamel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul TOBB Plaza'da Türk işadamlarıyla bir araya geldi. İki ülkenin işadamlarının da hazır bulunduğu toplantıda söz alan Kamel, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Saleh Bin Abdullah Kamel, gelişmelerin devam etmesi temennisinde bulunarak, "Türkiye, gelişme alanında bir çok İslam ülkesine örnek teşkil etmektedir. İslam ülkelerinin Türkiye'nin deneyimlerine ihtiyacı var" dedi. İslam Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir plan hazırladığını ifade eden Kamel, "Bu plan İslam ülkeleri ekonomisinin gelişmesi için hazırladı. Bu plan, daha önce İslam Konferansı Örgütü'nün Mekke'de yapmış olduğu olağanüstü toplantıda alınan bir karar sonucu oluşturuldu. Planın detayları, İslam Konferansı Örgütü'ne bağlı olarak dışişleri bakanları toplantısında da kararlaştırıldı. Allah'tan dileğimiz, bizim bu planlarımızdaki amaçlarımız gerçekleştirilsin. TOBB'un da bu alanda etkin bir çalışmasının olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Hisarcıklıoğlu da, Suudi Arabistan ile ilişkilerin daha da ileriye taşınması için ortak çalışmalara imza atmaya hazır olduklarını ifade etti. Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title