Haberler

İstanbul: Türk Kalp Vakfı, 4 Büyük Kulübün Eski Başkanlarını Buluşturdu

Türk Kalp Vakfı'nın Düzenlediği Futbol Konulu Toplantıda 4 Büyük Kulübün Eski Başkanları Biraraya Geldi.

Türk Kalp Vakfı'nın düzenlediği futbol konulu toplantıda 4 büyük kulübün eski başkanları biraraya geldi.

The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mehmet Cansun, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba ve Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz katıldı. Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın'ın yönettiği toplantıda Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, doktor randevusu olduğu gerekçesiyle toplantıda kısa süre kalırken, diğer başkanlar yaptıkları konuşmalarda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Sarı-lacivertli kulübe şike ile teşvik primi iddialarının yöneltildiği dönemde bir dizi telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "Futbol Federasyonu Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı'nın yanında kulüp başkanları ile birlikte Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe Kulübü'nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunmasını istedim. Aziz Yıldırım ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy bunu kabul etti. Ancak Özhan Canaydın, '1-2 ay bekleyelim' dedi. Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla aradığım Özhan Canaydın yanlış yaptı. Fair-play ödüllü Başkan Özhan Canaydın kabul etmedi. Üzüldüm tabii. Eğer inanmıyorsan, 'bu adam şike yapar' diye düşünüyorsan onu da söyle. Oysa Allah'ı var, Haluk Ulusoy, 'Ben başımı eğer giderim' demişti" diye konuştu.

Özhan Canaydın'ın aldığı fair-play ödülünde yanlışlık olduğunu savunan Ali Şen, "Özhan Canaydın, 6-0 nedeniyle Aziz Yıldırım'ı tebrik etmek için değil, kendisine küfür edenleri Aziz Yıldırım engellediği için alkışlıyordu" ifadesini kullandı. Bir dinleyicinin 'Fenerbahçe, bir gün Yeşilköy'e Avrupa şampiyonu olarak inecek' sözlerini hatırlatarak, 'Sanırım rüya gördünüz ve tersi çıktı. Avrupa Şampiyonu olarak oraya Galatasaray geldi' sözleri üzerine Şen, "O sözleri, Fenerbahçe'nin deplasmanda Manchester United'ı 1-0 yendiği maçın ardından demiştim. Yarısı tuttu. 'Sarı' kısmı" diyerek espirili bir yanıt verirken, ardından iddialı bir açıklamada bulunarak, "Fenerbahçe bu sene UEFA Şampiyonu olacak ve Glasgow'dan kupa ile gelecek. Finale kadar yükselip kupayı alıp gelecek. Buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

"HALUK ULUSOY YERİNDE KALMALI"

Ali Şen, Futbol Federasyonu'nun yeniden genel kurula gideceği yönündeki iddialarla ilgili olarak da, "Haluk Ulusoy yerinde kalmalı. Türk futbolunun en başarılı başkanıdır. Dünya 3.'sü yaptı Türkiye'yi" dedi.

Galatasaray'ın 8-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştığı Ankaragücü maçında Sarı-lacivertli ekibin kalesini koruyan Zalad ile birkaç gün önce yemek yediğini de kaydeden Ali Şen, "Şu an kendisi Partizan Kulübü'nde kaleci antrenörü. Sordum, böyle iddialar var, ne kadar para aldın diye. Bana, '1 lira aldıysam burada öleyim. O gün 10 gol de yiyebilirdim çok kötü bir günümdü' dedi. Şüpheli maçlar dünyada çok. Asla böyle bir şey olmadığını Zalad kendisi anlattı bana" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise, futbolda para ve menfaatin sportmenliği bozduğunu savunarak, "Bugün artık kimse kimseye inanmaz hale geldi. Özerklik vardır ancak şemsiyesi devlettir. Devletin üzerinde özerklik dünyanın hiçbir yerinde yok. Seçim yapmak da demokrasinin temel unsurudur. Seçenlerin daha geniş olmasını istedik biz, ama daha sonraki bakanlar tarafından azaltıldı. Böyle olunca da kulüplerin ipoteğinde bir federasyon oluştu. Yani kulüplerin delege hakkı, biraraya geldiklerinde federasyon başkanını seçebiliyor. Yanlış olan burası. Kulüpler, başkan değil oyuncak arıyor. Önce kendilerine başkan aramalılar. Ben bu yasanın mimarıyım. Bu konuda duraklama varsa, futbolumuz ileri gitmiyorsa, şüpheleri ortadan kaldırmak adına ben 'Varım' dedim. Bana gelinirse, ben tekrar tenzili rütbe yaparak Federasyon Başkanlığı yaparım. Ama önce bir 'Gelin' dedim. Bilmem kaç kulübün biraraya gelip, bilmem kimi başkan yapacakları tartışmaları üzücü" diye konuştu.

Trabzonspor'un içinde bulunduğu durumun hatırlatılması üzerine de Mehmet Ali Yılmaz, "Trabzonspor benim kulübüm. İyi gitmesini en çok isteyen benim. Ancak Trabzonspor'da gelir, sadece yayın geliriyse şampiyonluk için yetmez. Arada kalan farkı yönetim olmak isteyenlerin bir şekilde yaratması lazım. Mevcut kaynakları daraltarak, iyi futbolcunu verip 'bunları aldım' demekle olmuyor bu iş" ifadelerini kaydetti.

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Mehmet Cansun da, futboldaki kavga ve çirkin tezahüratın özünde, alınan yaptırım kararlarının uygulanamamasının yattığını belirterek, "Alınan müeyyidelerin uygulanamaması nedeniyle bunlar arttı. Küfür edenin bir daha oraya girememesi lazım. Bunu uygulayabildiğimizde istenilmeyen olaylar ortadan kalkar" dedi.

Futbolun, tüm dünyada siyasi kadroların en fazla kullanmak istediği olgu olduğunu da savunan Mehmet Cansun, İspanya Kralı'nın kendisine, 'Türkiye'nin güzel yüzünü Galatasaray ile görme fırsatı buldum. Daha önce sadece deprem, terör gibi konularla gündemimizde yer alıyordu' sözlerini söylediğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title