Haberler

İstanbul: Türk Hava Yollari Star Alliance İttifakina Katılıyor

Iha0527fbe-eko/09-ara-0718-5d1c - Türk Hava Yollari Star Alliance İttifakina Katılıyor - Star Allıance Ceo'su Jaan Albrecht: - "THY, Asya ile Avrupa Arasında Köprümüz Olacak" - THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin: - "İttifaka Katılım Bizim İçin Kilometre Taşı Olacak" - Yüzyıllarca Avrupa ve Asya'yı Birbirine Bağlayan İstanbul, Artık Dünya Havacılığının da 'Boğaz Köprüsü' O...

IHA0527FBE-EKO/09-ARA-0718-5D1C

- TÜRK HAVA YOLLARİ STAR ALLİANCE İTTİFAKİNA KATILIYOR

- STAR ALLIANCE CEO'SU JAAN ALBRECHT:

- "THY, ASYA İLE AVRUPA ARASINDA KÖPRÜMÜZ OLACAK"

- THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI DR. CANDAN KARLITEKİN:

- "İTTİFAKA KATILIM BİZİM İÇİN KİLOMETRE TAŞI OLACAK"

- YÜZYILLARCA AVRUPA VE ASYA'YI BİRBİRİNE BAĞLAYAN İSTANBUL, ARTIK DÜNYA HAVACILIĞININ DA 'BOĞAZ KÖPRÜSÜ' OLACAK

İSTANBUL(İHA)--Türkiye'nin havacılık alanında dünyaya açılan kapısı olan Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance katılıyor.

Türk Hava Yolları İle dünyanın en büyük havayolu ittifakı Star Alliance uluslararası havacılık sektörünü etkileyecek büyük bir birlikteliğe imza atıyor. Taraflar arasında imzalanan mutabakat protokolüyle ilk önemli adımı atılan üyelik sürecinin tamamlanmasıyla THY, Star Alliance'in 21'inci üye kuruluşu olacak. Bu üyelik, THY'nin dünya şirketi olma hedefin doğrultusunda bir kilometre taşı olacağı belirtildi.

THY ile Star Alliance arasında, THY'nin Star Alliance katılımını öngören mutabakat protokolü, 9 Aralık 2006 Cumartesi günü Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen bir törenle imzalandı. Törene THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht ile Star Allİance üyesi havayolu şirketlerinin CEO'ları katıldı.

Filosundaki 101 uçağıyla, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında 131 noktaya uçuş yapan THY, Star Alliance ittifakına katılım ile birlikte yolcularına 162 ülkede 927 havalimanına günde 17 bin 500'den fazla uçuş imkanı sağlayacak. Bu birliktelikle Avrupa ve Asya arasında bir köprü vazifesi görecek olan Türk Hava Yolları'nın merkezi olan İstanbul, bir hub konumuna gelecek. Birçok uçuş ayağını birbirine bağlayacak İstanbul, Star Alliance'in Orta Asya ve Ortadoğu'ya açılan kapısı haline geleceği gibi aynı zamanda Türkiye'nin yenİ bölgelerine de uçuş imkanı sağlayacak.

Türk Hava Yolları'nın, en büyük global havayolu ittifakı Star Allİance'a katılımı ile birlikte, Türk Hava Yolları yolcularına daha geniş uçuş ağı, özel yolcu programları ve ittifakın özel ücret kampanyalarından faydalanma imkanı sunacağı belirtildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Star Allİance CEO'su Jaan Albrecht, THY'nin İttifaka katılmasının oldukça önemli bir adım olduğunu belirtti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht, THY'nin ittifaka katılmasının oldukça önemli bir adım olduğunu belirtti.

Albrecht, sözlerini şöyle sürdürdü: "THY'nin aramıza katılmasıyla yolcularımıza daha çok sayıda uçuş seçeneği yaratırken, uçtuğumuz noktaların sayısını da artırmış olacağız. Bugüne kadar uçmadığımız noktaları da Star Alliance kullanıcılarının hizmetine sunacağız. Bu birliktelikle ittifakımız, Asya ile Avrupa arasında tarihi bir köprü konumuna sahip noktaları birbirine bağlayan tek havayolu ağı olacak."

THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin yaptığı konuşmada, Star Alliance'a katılımın 73 yıllık THY tarihindeki en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Dünya havacılık sektörünün yükselen yıldızı THY'nin, sahip olduğu vizyonu, deneyimi ve hizmet kalitesiyle küresel pazarda daha etkin olmayı hedeflediklerini belirtti

Dr. Candan Karlıtekin,"THY'nin hedefi, kendi sektöründe bir dünya markası haline gelebilmektir. Bu doğrultuda kendimizi, uluslararası rekabetin bir parçası olarak görüyoruz. Dünya devleriyle rekabet edebilecek bir konuma gelme yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Bu nedenle, Star Alliance üyeliği, bizim için tarihi öneme sahip bir gelişme, bir kilometre taşıdır. Filosundaki 101 uçağa yenilerini ekleyecek olan THY, 2007 yılında ülkemizi dünyada temsil edecek en önemli marka konumuna gelecektir." Dedi

Star Alliance ittifakının İstanbul'a da büyük bir değer katacağını söyleyen Karlıtekin, "Yüzyıllarca Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan İstanbul, artık dünya havacılığının da 'Boğaz Köprüsü' olacak. Yapılacak uçuşları birbirine bağlamak için çok önemli bir hub konumuna gelmesiyle İstanbul, hem THY'nin hem de ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

"THY, 2006 YILININ İLK DOKUZ AYINDA AVRUPA'NIN EN FAZLA BÜYÜYEN TAŞIYICISI"

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de, şirket olarak son dönemde havacılık sektöründe yaşanan büyümenin çok üzerinde gelişme yakaladıkları vurguladı. THY'nin son yıllardaki performansıyla dünya havacılık sektöründeki pazar payını yüzde 0.59'dan yüzde 1.1'e çıkardığına dikkat çeken Kotil, 2006 yılının ilk dokuz ayında Avrupa'nın en fazla büyüyen taşıyıcısı olduklarını belirtti.

Genç ve modern filosuyla, filo bakımından dünyanın en büyük 27'nci havayolu şirketi olduklarını söyleyen Kotil, "Star Alliance üyeliği ile THY, müşterilerine çok büyük avantajlar sağlayacak. İttifakla birlikte yolcularına daha geniş uçuş ağı, özel yolcu programları, dünyanın dört bir yanındaki lounge'lardan yararlanma ve ittifakın özel ücret hizmetlerinden faydalanma fırsatı sunacak" dedi.

Star Alliance ve THY arasında gerçekleştirilen tam entegrasyon ve katılım sürecinin yaklaşık 16 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

1997 yılında kurulan Star Alliance, müşterilerine dünya çapında erişim ve iyi bir seyahat deneyimi sunabilen, gerçek anlamda ilk global havayolu ittifakı olma özelliği taşıyor. Star Alliance, 2003 ve 2006 yılında Business Traveller Magazine tarafından, 2003 ve 2005 yıllarında Skytrax tarafından 'En iyi havayolu ittifakı' ödüllerine layık görüldü. Star Alliance'ın üye koruluşları; Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, THAI, United, US Airways ve VARIG Brazilian Airlines'dır. Star Alliance'ın bölgesel taşıyıcıları ise Adria Airways , Blue1 ve Croatia Airlines'dır. Gelecek iki yıl içinde Star Alliance üye olması beklenen havayolu şirketleri ise Air China, Shangai Airlines ve Türk Hava Yolları'dır. 157 ülkede 841 noktaya uçan Star Alliance günde 16 binden fazla uçuş gerçekleştirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kusucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları, filosunda 5 uçakla başladığı yolculuğa bugün 101 uçakla devam etmektedir. Filo büyükl önetim Kurulu Başkanı Dr. üğü bakımından dünyanın 27'nci büyük havayolu şirketidir. İlk İç hat uçuşunu 1933'de, İlk uluslararası uçuşunu 1947'de gerçekleştiren Türk Hava Yolları,yalnızca Türk toplumu için değil, seyahatlerinde havayolunu tercih eden tüm dünya vatandaşları için de güler yüzlü, dost ve güvenilir bir markaya dönüşmüştür.

2006 yılında 17 milyon yolcu taşıması beklenen uluslararası havacılığın yükselen yıldızı Türk Hava Yolları, yurt dışında 103, yurt içinde 28 olmak üzere toplam 131 noktaya direkt seferlerle ulaşmaktadır. Türk Hava Yolları 2006 yılında dünya havacılık pazarındaki payını yüzde 0.59'dan yüzde 1.1'e yükselterek global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini göstermiştir. Türk Hava Yolları, kargo taşımacılığında da elde ettiği yüksek ciroyla ve yılda taşıdığı 150.000 ton kargo ile Türkiye'nin lider şirketi konumunu muhafaza etmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title