Haberler

İstanbul: Türk Hava Yolları Hosteslerine "Adabı Muaşeret" Adlı Seminer Düzenlendi

İmage Halkla İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı Betül Mardin, Türk Hava Yolları Hosteslerine Yönelik Verdiği Konferansta, Kabin Hizmetlerinin Çok Yorucu Bir İş Olduğunu Belirterek, "Üç Kelimeye Çok Önem Vermek Gerekir, Bunlar 'Lütfen', 'Özür Dilerim' ve 'Teşekkür Ederim' Kelimeleridir" Dedi.

İmage Halkla İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı Betül Mardin, Türk Hava Yolları hosteslerine yönelik verdiği konferansta, kabin hizmetlerinin çok yorucu bir iş olduğunu belirterek, "Üç kelimeye çok önem vermek gerekir, bunlar 'lütfen', 'özür dilerim' ve 'teşekkür ederim' kelimeleridir" dedi.

Image Halkla İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı Betül Mardin, Türk Hava Yolları uçuş eğitimi konferans salonunda Türk Hava Yolları hosteslerine "Adabı Muaşeret" isimli bir seminer verdi. Seminerde konuşan Mardin, "Toplantılarda bir çok kişiye adap ve davranış kuralları eğitimi veriyorum. Ancak Türk Hava Yolları benim havayollarım olduğu için burada ayrı bir zevk duyuyorum. Kabin görevlilerine ihtiyacımız var. Onlar yolculuk sırasında bizim çobanlarımızdır. Kabin hizmetleri gerçekten çok yorucu bir iştir. Bu hizmeti yaparken düyanın en çirkin insanıyla bile karşılaşsanız güzel sözler o insanı etkiler. İnsanlara özel ve küçük mesajlar vermek önemlidir. Üç kelimeye çok önem vermek gerekir. Bunlar 'lütfen', 'özür dilerim' ve 'teşekkür ederim' kelimeleridir. Bunlar, uygun bir şekilde söylendiğinde bütün kapıları açar" ifadelerini kullandı.

Uçakta bir çok yolcuyla karşılaşıldığını belirten Mardin, "Çeşitli karakterde olan insanlarla karşılaşıyorsunuz. Size yardımcı oluyorlar. Ben bunun en güzel örneğini İbrahim Tatlıses'te gördüm. Gerçekten karizmatik bir insan. Oturduğu yerde her türlü organizasyonu yapıyor ve yardımcı oluyor" diye konuştu.

Türkiye'deki yemek rehberi ile dünyadaki yemek rehberinin faklı olduğunu da dile getiren Betül Mardin, "Osmanlı'dan bugüne süre gelen gelenekte et, ot, süt sırasıyla yiyeceklerimizi yeriz. Ancak yabancı bir ülkede tam tersi olarak ot, süt, et şeklinde servis yapılır" dedi.

Diğer hava yollarıyla da uçtuğunu belirten Mardin, "Ancak bizimkilerle uçtuğum zaman kendimi daha rahat hissediyorum ve daha rahat diyalog kuruyorum. Bizim olduğu için onları daha çok önemsiyorum" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title