Haberler

İstanbul: Turit Başkanı'ndan Eğlence Mekanlarının Kapatılmasına Eleştiri

İstanbul Turizm Yatırımı ve İşletmeleri Derneği (TURİT) Başkanı Barış Tansever, İstanbul'daki bazı eğlence mekanlarının yüksek ses nedeniyle kapatlımasını eleştirerek, "İstanbul'un, turizmde cazibe şehri olmaya çalışırken bir anda kararması çok vahim bir durum" dedi.

Tansever, İstanbul'da 11 mekanın kapatılmasıyla ilgili Kültür Müdürlüğü'nü ziyaret ettiğini söyledi. Problemin nasıl çözülebileceği konusunda görüşme yaptıklarını ifade eden Tansever, "İstanbul önemli bir şehir. Böyle bir şehre renk katan müesseseler de önemli. Biz turizmciler derneği olarak bu müesseselerle ilgili girişimde bulundu. Uzlaşma arayışı içindeyiz. Bin 500 çalışanımız var. Daha önce alınmış rezervasyonlarımız var. İstanbul'un, turizmde cazibe şehri olmaya çalışırken bir anda kararması çok vahim bir durum. Gürültü var. Bununla ilgili tespitlerin yeni yasayla, 30 Mayıs'ta çıkan yasalarla bu kadar ağır cezaların getirilmesi, bu cezaların sezon ortasında uygulanması tabii ki ciddi bir mağduriyet yarattı. Biz, sezon ortasındaki bu problemi çözmek için ortak bir payda bulmaya çalışıyoruz. İstanbul'un eski haline döneceğini düşünmüyorum. İnsanları daha az rahatsız edecek bir düzen bulunacaktır" dedi.

Barış Tansever, müesseselerin kendi haklarını kullanarak, yürütmeyi durdurma kararı aldırdığını belirterek, "Ancak, kararın uygulanmasında çok ciddi problemler var. Maalesef idari otorite bunu uygulamakta çok istekli gözükmüyor. Bunu çözmemiz gerekiyor. Bu işi kavga değil, uzlaşıyla çözmemiz gerekiyor. Karşı taraftaki vatandaş da rahatsızlığını çok net bir şekilde belirtiyor. Bize düşen görev de, her iki tarafın rahatça yaşayacağı, makul bir ortam bulmak. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Mahkeme, yürütmeyi durdurduğu için müesseselerin tekrar açılması gerekiyor. Ama sonuçta kim kapattıysa onun açması gerekiyor. Bunun için de idarenin harakata geçmesi gerekiyor. İdare bu konuda hızlanmalı. Müesseselerin tamamen kapatılması kimseye fayda getirmez. Oradan bir çok insan ekmek yiyor. Zaten İstanbul'da sezon da çok kısa" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title