Haberler

İstanbul: Tügiad'ın Büyüme Rakamları Değerlendirmesi

İç Talebe Dayalı Büyümeyi Sağlıklı Bulmayan Tügiad'a Göre, Türk İş Dünyasının 2007 Hedefi "İhracat Odaklı Büyüme" Olmalı.

İç talebe dayalı büyümeyi sağlıklı bulmayan TÜGİAD'a göre, Türk iş dünyasının 2007 hedefi "ihracat odaklı büyüme" olmalı.

TÜGİAD'dan büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde, şu ifadelere yer verildi

"Türkiye ekonomisinde mayıs-haziran aylarında yaşanan dalgalanma sonrası alınan önlemler sonucu üçüncü çeyrekte büyüme yüzde 3 ile önemli ölçüde yavaşlamıştır. 2007 yılında Merkez Bankası'nın yüzde 4 enflasyon hedefi ve uygulayacağı sıkı para politikaları çerçevesinde büyümenin özellikle iç talepteki daralmanın etkisi ile daha da yavaşlayacağı öngörülmektedir. Türkiye, büyümeden taviz verecek bir konumda değildir ve dünya ortalamasının üzerinde büyümek zorundadır. Bununla birlikte iç talebe bağlı büyüme sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme yöntemi değildir. Bu nedenle 2007 yılında ihracata dayalı büyümeye öncelik ve ağırlık verilmelidir. 2007 yılında ihracatın artırılmasına yönelik önlemler ve destekler geliştirilerek sürdürülmelidir. Bu amaçla işletmelerin finansman olanakları genişletilmeli, küresel rekabet gücünü artırmak için kamu yükleri azaltılmalı, kamu harcamaları reformu ile özel sektöre aktarılacak kaynaklar genişletilmelidir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title