Haberler

İstanbul Trafiğine 40 Günlük Çile

İSKİ, geçtiğimiz yıl taşarak 30 kişinin ölümüne neden olan Ayamama Deresi’ni genişletme çalışmalarına başlıyor.

İSKİ, geçtiğimiz yıl taşarak 30 kişinin ölümüne neden olan Ayamama Deresi’ni genişletme çalışmalarına başlıyor. Her şiddetli yağışta taşma tehlikesi gösteren derenin E-5’le TEM bağlantı yolları altından geçen kesitleri kademe kademe genişletilecek.

DERE KESİTLERİ GENİŞLETİLİYOR

Konuyla ilgili İSKİ'den yapılan açıklamada, "Ayamama Deresi'nin muhtemel bir yağışta aynı felakete maruz kalmaması için E-5 altından geçen 9 metre enindeki mevcut dere kesiti, projesi tamamlanan 30 metrelik yeni dere kesiti ile genişletiliyor. 500 Yıllık yağış debisi dikkate alınarak projelendirilen çalışmayla sağanak yağışlarda yol altı geçişlerinin tıkanması önlenerek acil müdahale ve temizlik imkanı sağlanmış olacaktır.

HAVAALANINA ALTERNATİF ULAŞIM

Yaklaşık dört ay sürecek olan 360 metrelik dere kesiti genişletme çalışması süresince E-5 yolundan havaalanına dönüş istikameti 40 gün süreyle trafiğe kapatılarak, ulaşım Sefaköy Kavşağı'na yönlendirilecektir. 2010 Yılı Temmuz ayı içerisinde başlayacak olan çalışma süresince havaalanı yönüne ulaşım için metro hattı veya sahil yolu tercih edilmelidir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title