Haberler

İstanbul: Tmsf, Adabank A.ş.'deki Hisselerini 45 Milyon Ytl'yi Aşan Bedelle Sattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'ndan haczettiği yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş. hissesini bugün satışa çıkardı. Hisseler The International Investor şirketine 45 milyon 100 bin YTL'ye satıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'ndan haczettiği yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş. hissesini bugün satışa çıkardı. Hisseler The International Investor şirketine 45 milyon 100 bin YTL'ye satıldı.

TMSF, Uzan Grubu'ndan haczettiği, yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş. hisselerinin ikinci ihalesini bugün saat 11:00'de TMSF Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Muhammen bedeli 60 Milyon YTL olan Adabank hisselerini 45 milyon 100 bin YTL bedelle The International Investor şirketi satın aldı. 26 Haziran 2006 Pazartesi günü düzenlenen ilk ihalesinde alıcısı çıkmayan Adabank Hisselerinin bugün düzenlenen ikinci ihalesinde tek katılımcı olan Kuveyt menşeili The International Investor ödemeyi peşin olarak YTL cinsinden yapacak. Ödemenin yapılmasının ardından hisseler, The International Investor'a devredilecek.

Öte yandan, Mecidiyeköy'de (Büyükdere Cad. Rumeli Han No: 40 34394) bulunan Adabank A.Ş. 1984 yılında faaliyete başladı. Adabank, Bankalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bankacılık faaliyetinde bulunmak üzere kurulmuş olan özel sermayeli bir mevduat bankası. Merkez Şubesi ve 65 çalışanı ile bankacılık faaliyetlerini sürdürüyor. Banka, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 14/1 maddesi uyarınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından izlemeye alındı. 25 Temmuz 2003'de 1102 sayılı karar ile Bankaya yeni bir Yönetim Kurulu atandı. Bankanın, yüzde 9.5 hisse ile Rumeli Hayat Sigortası A.Ş.ye iştirakliği, yüzde 98.8 hisse ile Ada Menkul Değerler A.Ş.'de bağlı ortaklığı bulunuyor. Banka 114 ortaklı olup, banka kurucularında aranan nitelikleri kaybetmeleri nedeniyle hissedarlardan Kemal Uzan'ın yüzde 39.51, Melahat Uzan'ın yüzde 2.13 ve Cem Cengiz Uzan'ın yüzde 30.60 oranındaki hissesinin kar payı hariç ortaklık hakları Fon tarafından kullanılıyor. Ayrıca Banka hisselerinin toplam yüzde 10.8'ine sahip tüzel kişi ortaklarının, kar payı hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınarak, halen Banka hisselerinin yüzde 83.04'ünün ortaklık hakları Fon tarafından kullanılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title