Haberler

İstanbul Ticaret Odası'nın Eğitime Katkısı Artarak Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Tarafından Yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağışlanan Beyoğlu İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu Yeniden Depreme Dayanıklı Olarak Modern Şekilde İnşa Ettirilecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan Beyoğlu İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu yeniden depreme dayanıklı olarak modern şekilde inşa ettirilecek.

İnşaatla ilgili protokol anlaşması 22 Şubat 2007 tarihinde İstanbul Valisi Muammer Güler ile İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahsin Öztiryaki arasında imzalanacak.

6 ay içinde inşa edilecek Beyoğlu İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu, 900 öğrenci kapasiteli ve 30 derslikli olacak.

İstanbul Ticaret Odası, kurulduğu günden beri eğitime önemli katkılar sağlıyor. 2001 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni (İTİCÜ) eğitim hayatına kazandıran İTO, biri Diyarbakır'ın Lice ilçesinde diğerleri de İstanbul'un çeşitli semtlerinde olmak üzere 7 ilkokul yaptırdı. Ayrıca yabancı dilde eğitim veren Anadolu Teknik Lisesi ve Anadolu Ticaret Lisesi'ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devretti.

İTO, 17 Ağustos 1999 depreminde zarar gören Çatalca Çok Programlı Lisesi'ni de tümüyle yıkarak yeniden inşa ettirdi. İTO tarihi eser niteliğine sahip Beyoğlu Terzilik Meslek Lisesi'ni de restore ettirerek, İTO Mesleki Eğitim Lisesi olarak hizmet vermesini sağladı. Ümraniye'de de bir ilköğretim okulu inşa ettiren İTO, ayrıca Kartal-Yakacık'ta 10 bin metrekare alan üzerinde bin kişilik bir spor kompleksi inşasına da imza attı.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title