Haberler

İstanbul: Tbf Başkanı Demirel, Kadir Topbaş İle Biraraya Geldi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Yenikapı'daki İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Görüşmede, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Özgen ile Genel Sekreter Ali Özsoy da hazır bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul'daki okullara 120 spor salonu kazandırdıklarını belirterek, "Bu salonlarda geleceğin sporcuları yetişecek. Bu da Türk sporuna önemli bir katkıdır. Milli basketbolcularımız, bu salonlarda öğrencilerle zaman zaman bir araya gelecek" diye konuştu.

Türkiye'de gerçekleştirilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finallerinin İstanbul'da yapılacağını, bunun da İstanbul adına gurur verici bir olay olduğunu belirten Başkan Topbaş, ''Buna katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İstanbul, Avrupa Şampiyonlar Ligi finalindeki başarılı ev sahipliğinin çok daha ötesinde 2010'da da basketbola ev sahipliği yapacaktır. Bununla ilgili hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Tanıtım çalışmalarımızla ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk'' dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nun kendilerine devredilmesi durumunda en kısa zamanda bitirebileceklerini kaydeden Topbaş, "Büyükşehir Belediyemiz yetişmez denilen Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kısa zamanda yetiştirdi. Olimpiyat Tertip Komitesi'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nu Büyükşehir Belediyesi'nin bitirmesi konusunda bir talebi var. Biz de sayın bakanımızla görüşmemizde 'Bize tahsis edin, biz de bitirelim' dedik. Sinan Erdem Spor Salonu ile ilgili harcama yapabilmemiz için bize tahsis edilmesi gerekir. Eğer bize tahsis edilirse salonu en kısa sürede bitiririz" ifadelerini kullandı.

TBF Başkanı Turgay Demirel ise Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için şimdiden heyecan duyduklarını belirterek, "Tanıtım ve salon çalışmalarıyla ilgili çalışmaları gözden geçirdik. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, yaklaşık 200 ülkeden izlenecek. 24 ülke katılacak. Gerçekten önemli bir spor organizasyonu. Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya ve Avrupa Futbol Şampiyonaları'ndan sonra en fazla izlenen organizasyon" dedi.

Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda hedeflerinin altın madalya olduğunu belirten Demirel, bu jenerasyonun 3 kez gümüş madalya aldığını, bu kez hedeflerinin altın madalya olduğunu kaydetti. Bir soru üzerine Demirel, milli basketbolcular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun bu sene için milli takıma dönmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Her 2 oyuncu, 3 Temmuz'da başlayan kampa katılmadı. Bu oyuncuların herhalde kendilerine göre bir takım nedenleri vardı, böyle bir görevden bu senelik kaçındılar, ama önümüzdeki yıllarda herkes Türk Milli Takımı'na hizmet edecektir. Milli Takım mevcut kadrosuyla Japonya'da en iyi şekilde mücadele edecektir'' diye konuştu.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalleri için yaptıkları sunumda Sinan Erdem Spor Salonu'nun yer aldığını kaydeden Başkan Demirel, "Sinan Erdem Spor Salonu ile ilgili görüştük. O salonun başka alternatifleri olabilir mi diye fikir alış verişinde bulunduk. İstanbul için en doğru şeyin yapılması konusunda sayın başkanımız yardımcı olacağını ifade etti. İstanbul için en doğru tercihi belirleyip, konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası TBF Başkanı Turgay Demirel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title