Haberler

İstanbul: Tanık Cinayeti Unuttu

Iha052e918-asa/19-ara-08ec-c676 - Tanık Cinayeti Unuttu - Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-çaykur Rize Spor Maçı Sırasında Cihat Aktaş'ın Bıçaklanarak Öldürülmesiyle İlgili Başlatılan Davaya Devam Edildi - Dava Kapsamında Maktul Aktaş'ın Amcasının Oğlu ve Yakın Arkadaşı Tanık Olarak Dinlendi - Tanıkların Verdiği İfadeler Çelişirken, Öldürülen Cihat'ın Amcasının Oğlu Duruşmada Olayı Unu...

IHA052E918-ASA/19-ARA-08EC-C676

- TANIK CİNAYETİ UNUTTU

- BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI'NDAKİ BEŞİKTAŞ-ÇAYKUR RİZE SPOR MAÇI SIRASINDA CİHAT AKTAŞ'IN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ BAŞLATILAN DAVAYA DEVAM EDİLDİ

- DAVA KAPSAMINDA MAKTUL AKTAŞ'IN AMCASININ OĞLU VE YAKIN ARKADAŞI TANIK OLARAK DİNLENDİ

- TANIKLARIN VERDİĞİ İFADELER ÇELİŞİRKEN, ÖLDÜRÜLEN CİHAT'IN AMCASININ OĞLU DURUŞMADA OLAYI UNUTTUĞUNU SÖYLEDİ

FERAY DİNÇ

İSTANBUL (İHA)- Beşiktaş'ta bulunan İnönü Statı'nda Beşiktaş-Çaykur Rize Spor karşılaşmasının başlayacağı sırada tribünde bulunan Cihat Aktaş'ın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili başlatılan davaya İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Maktül Cihat Aktaş'ın amcasının oğlu, duruşmada olayı unuttuğunu söyledi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Sözüer katılırken, tutuksuz yargılanan 2 sanığın ise avukatları hazır bulundu. Davada, olay günü öldürülen Cihat Aktaş'ın amcasının oğlu Sabutullah Aktaş ve onun yakın arkadaşı Necdet Kökalan tanık olarak dinlendi. Aynı davada Aktaş'ın yakın arkadaşı olan ve olay günü yanında bulunan tanık İnan Bilen ise 'Fikir Suçu'ndan tutuklu bulunduğu için davada tanıklık yapamadı.

Cihat Aktaş'ın amcasının oğlu Sabutullah Aktaş duruşmada hakimin 'Olay anını tekrar anlatır mısın' sorusu üzerine 'Ben hazırlık soruşturmasında ifade vermiştim. İlave edecek bir husus yoktur. Olayın üzerinden 2 seneye yakın bir zaman geçti. Detaylarını şimdi hatırlamıyorum. Öldürülen Cihat Aktaş benim amcamın oğludur, ben kendisinin o gün stada geldiğini bilmiyordum. Ben stadyuma kendim girdim. Tam tribüne çıkacağım sırada orada bir arbede olduğunu gördüm. Ancak kimin neyle vurduğunu görmedim. Biranda yerde kanlar içerisinde yatan Aktaş'ı gördüğümde kendisine yardım etmek istedim. İlkyardım Hastanesi'ne götürdüm. Orada vefat etti, bu sebeple olayın nasıl olduğunu başlangıç bölümünü görmüş değilim' dedi.

Hakimin, tanık amca oğluna 'Cihat Aktaş stada senden öncemi yoksa sonramı girdi' sorusu üzerine Aktaş, kendisinden önce girmiş olduğunu belirterek 'Ben doğrudan stada girdikten sonra hemen tribüne doğru yöneldim ve bu şekilde gördüğüm hadiseyle karşılaştım' şeklinde konuştu.

Tanık Aktaş'a hakimin olay yerinde bıçaklı birini görüp görmediği sorulması üzerine Aktaş, 'Olay yerine geldiğimde elinde bıçak olan herhangi bir kişi görmedim. Hadise ben gelmeden evvel olmuş. Kimin nasıl ne şekilde vurduğunu veya kimlerin bu hadiseye katıldığını görmüş değilim' dedi.

"BEN OLAYI HATIRLAMIYORUM"

Tanıklık sırası Necdet Kökalan'a geldiğinde, Kökalan olayı şöyle anlattı:

'Tanık Sabutullah Aktaş'la söz konusu müsabakayı izlemeye gitmiştik. Öldürülen kişiyi daha önce iki defa görmüştüm. Şahsen tanıyordum. Normal şekilde Sabutullah'la birlikte stada giriş yaptık ve yukarıya doğru yöneldik fakat bizim girdiğimiz arka bölümden giriş bölümüne bir kargaşa oldu. Arkadan girmek üzere olan arkadaşlarımız vardı, tedirgin oldum geriye doğru dönüp baktığımda bir arbede olmuştu, yerde birisi yaralı yatıyordu, Abdülmuttalip Kandemir isimli bir kişi yaralananı koridordan dışarıya çıkartmaya çalışıyordu. O sırada yukarıya doğru giden kalabalık bir grup vardı, sonra güvenlik görevlileri geldiler, ondan sonraki gelişmeleri bilmiyorum."

Hakimin tanığa, 'Öldürülen Aktaş senden öncemi yoksa sonra mı stada girdi?' sorusu üzerine kendisinden önce tanıklık yapan Sabutullah Aktaş'ın ifadesiyle çelişen ifade veren Kökalan, 'Ben öldürme hadisesinin meydana geldiği anı görmedim, öldürülme hadisesinden öncede neler olduğunu bilmiyorum ancak benim bildiğim kadarıyla öldürülen Cihat Aktaş, benden sonra stada girmiştir. Bulunduğum yerde de kimsenin elinde bıçak görmedim' dedi.

İki tanığın da verdikleri ifadelerde öldürülen Cihat Aktaş'ın tribüne kendilerinden öncemi yoksa sonramı girdiği konusunda çelişkililer olduğunu saptayan mahkeme heyeti 2 tanığı da huzura tekrar çağırarak tekrar, öldürülen Aktaş'ın kendilerinden öncemi yoksa sonramı girdiğini sordu. Bunun üzerine Cihat'ın amcasını oğlu Sabutullah Aktaş , 'Ben olayı hatırlamıyorum. Tam emin değilim. Daha doğrusu şimdi hatırlayamıyorum' şeklinde konuştu. Diğer tanık Kökalan ise 'Verdiğim ifade doğrudur, beyanımda ısrar ederim' dedi.

Sanık avukatının tanıkların söyledikleriyle ilgili olarak söyleyeceklerinin olup olmadığının sorulmasının ardından tutuklu sanık Fatih Sözüer'in avukatı müvekkili Sözüer'in uzun zamandır tutuklu bulunduğunu ve geçen celselerde diğer tanıkların verdiği ifadeler doğrultusunda Sözüer'in kendini savunmak için suçu işlediği olayın bu boyutunun da göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. Sözüer'in avukatının talebini kabul etmeyen mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title