Haberler

İstanbul: Sun Microsystems Türkiye 10 Yaşında

Sun Microsystems'ın Avrupa'daki En Hızlı Büyüyen Operasyonu Olan Sun Microsystems Türkiye Ofisi, 10. Yılını Geride Bıraktı.

Sun Microsystems'ın Avrupa'daki en hızlı büyüyen operasyonu olan Sun Microsystems Türkiye ofisi, 10. yılını geride bıraktı.

1996 yılından bu yana Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren Sun Microsystems, Türkiye'de başarıyla geride bıraktığı 10. yılını müşteri ve iş ortaklarıyla birlikte İstanbul Jazz Center'da düzenlenen bir partiyle kutladı. Orta Asya Bölgesi ülkelerinin de merkezi olan Sun Microsystems Türkiye'nin, Sun'ın Avrupa'daki en hızlı büyüyen operasyonu olduğu belirtiliyor.

Sun Microsystems Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Özhan Toktaş, Türkiye'de İstanbul ve Ankara'daki ofisleriyle kurumsal pazarda hizmet veren şirketin, 10 yılda toplam 20 kat büyüme kaydettiğini, geçen yıla göre ürün gelirlerinde ise yüzde 49 oranında artış sağlandığını belirtti. Etkinlikte Sun'ın iş ortakları Arena, Gantek, KoçSistem ve Servus'a da uzun yol arkadaşlıkları ve Sun'ın Türkiye operasyonunun her yıl pazarın 2 katından fazla büyümesine sağladıkları önemli katma değerleri nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Sun Microsystems, dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner'ın 2006 yılı Ağustos verilerine göre Türkiye'de yüzde 63.1 oranla Unix pazarında birinci sırada yer alıyor. Bugün Sun'ın Türkiye'de 400 milyon dolar değerinde Sun teknoloji parkı ve 600'den fazla kurumsal müşterisi bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title