Haberler

İstanbul: Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Sahte Belgelerle Şirket Kurup, Bu Şirketlere Ait Faturaları Komisyon Karşılığında Satıp Devleti Zarara Uğrattıkları, Vergi Kaçakçılığı Yaptıkları, Kaçak İşçi Çalıştırdıkları, Resmi Makamlara Yanıltıcı Belge Düzenledikleri ve Silahla İşyeri Kurşunladıkları Öne Sürülen, Aralarında Vergi Memurları ile Yabancıların da Bulunduğu 57 Kişi Gözaltına Alındı.

Sahte belgelerle şirket kurup, bu şirketlere ait faturaları komisyon karşılığında satıp devleti zarara uğrattıkları, vergi kaçakçılığı yaptıkları, kaçak işçi çalıştırdıkları, resmi makamlara yanıltıcı belge düzenledikleri ve silahla işyeri kurşunladıkları öne sürülen, aralarında vergi memurları ile yabancıların da bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, teşekkül oluşturarak suç örgütü kurdukları, suç örgütüyle sahte kimliklerle şirket kurup bu şirketlere ait faturaları komisyon karşılığı satıp devleti zarara uğrattıkları tespit edilen şebekeye yönelik operasyon başlattı. "Kırmızı Kart" adı verilen operasyon kapsamında hazırlıklarını tamamlayan ekipler, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Büyükçekmece, Fatih ve Zeytinburnu ilçelerinde belirlenen 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Baskında aralarında çete liderleri H.K ile İ.Ö ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduğu belirlenen S.Ö'nün de bulunduğu 57 kişi gözaltına alındı. 33'nün Türk vatandaşı, 24'nün yabancı uyruklu olduğu belirlenen çetenin 100 tane paravan şirket kurduğu öğrenildi.

Şahıslarla birlikte 100 ayrı firmaya ait 200 milyon YTL tutarında piyasaya kesilmiş fatura, 10 ayrı firmaya ait kuruluş evrakları, Biodizel imalathanesi, Rulo halinde hologram, 184 adet değişik şirketlere ait kaşe, 4 adet pasaport, tanzim edilmiş fatura örneklerinin ve suç işlemekte kullanılan belgelerin bulunduğu 9 adet bilgisayar, 2 adet 9 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca, 21 adet 9 milimetre çaplı fişek ele geçirildi.

Şahıslar adli makamlara sevk edilirken, örgütün kaçak işçi çalıştırmak, pasaportsuz seyahat etmek ve vize ihlali, vergi kaçakçılığı, sahte kimlikle şirket kurmak ve faturalı telefon hattı almak, görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, ruhsatsız tabancayla Bahçelievler İlçesi'nde meydana gelen iş yeri kurşunlanması, resmi makamları yanıltıcı belge düzenlemek, kaçak ve standartlara uygun olmayan biodizek imali piyasaya satılması suçlarına karıştıkları belirlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title