Haberler

İstanbul: Spor İl Güvenlik Kurulu Derbi İçin Toplandı

Fenerbahçe ile Beşiktaş Arasında 19 Kasım Pazar Günü Yapılacak Derbi Karşılaşması ile İlgili Olarak Toplanan Spor İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Kendilerine 2 Bin 250 Kişilik Yer Ayrılan Beşiktaşlı Taraftarların Maça Toplu Halde Gelmesine Engel Olma Kararı Aldı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Kasım Pazar günü yapılacak derbi karşılaşması ile ilgili olarak toplanan Spor İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendilerine 2 bin 250 kişilik yer ayrılan Beşiktaşlı taraftarların maça toplu halde gelmesine engel olma kararı aldı.

İstanbul Valiliği'nde bugün Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde alınacak tedbirlerle ilgili vali yardımcısı Ergün Güngör başkanlığında toplanan kurul, yaklaşık 1 saat süren toplantıda alınacak önlemler üzerinde durdu. Toplantıya, Fenerbahçe Kulübü adına asbaşkanlar Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş Kulübü adına yönetim kurulu üyesi Bülent Deriş ve BJK İnönü Stadı Müdürü Turgut Akhan katılırken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile Galatasaray Kulübü Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Toroslu da toplantıda yer aldı.

Toplantının ardından alınan kararlarla ilgili kulüplerin temsilcileriyle birlikte açıklama yapan Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Beşiktaş taraftarının karşılaşmaya toplu halde gelmemeleri için tüm önlemleri alacaklarını belirterek, "Güvenlik güçleri, boğazın her iki yakasında da bu konu için etkin tedbirler alacak. Kesinlikle rakip takım taraftarının toplu olarak stada gelmesini engelleyeceğiz" dedi.

Stat çevresinde dış arama noktaları oluşturalacağına dikkat çeken Güngör, biletsiz taraftarların buralardan geçemeyeceğini hatırlatarak, "Stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına güvenlik güçleri tarafından izin verilmeyecek. Ayrıca kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek. Deplasman müsabakalarına toplu seyirci organizasyonu yapılmayacak, seyirciler toplu olarak güvenlik güçleri eşliğinde stada getirilmeyecektir. Münferit olarak stada gelen rakip takım seyircilerine UEFA kriterleri uyarınca, güvenliği tam olarak sağlanmış ve stat kapasitesinin yüzde 5'i oranında yer ayrılacaktır'' şeklinde konuştu.

Güvenlik tedbirlerinin 13.00'ten itibaren etkin hale geçeciğini, stat kapılarının ise 15.00'te açılacağını kaydeden Vali Yardımcısı Güngör, "Maç günü saat 09.30'da, ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla statta eş güdüm toplantısı yapılacak. Maç sonrasında da değerlendirme toplantısı yapılacak. Beşiktaş Kulübü'ne ayrılan biletler tüm Biletix gişelerinde, kimlik fotokopisi ibraz etmek suretiyle ve bir kişinin en fazla 2 bilet alabilmesi koşuluyla satışa sunuldu. Müsabaka nedeniyle protokol tribünü için kendisine ismen davetiye verilen şahıslar da, bunları başka bir kişiye devredemeyecektir. Maçta toplam 2 bin 456 güvenlik görevlisi bulunacak. Ayrıca karşılaşma toplam 88 güvenlik kamerasıyla da izlenecek" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör, ayrıca kurulun bugün yaptığı toplantıda 21 kişiye 21.896 YTL, bugüne kadar da toplam 553 kişiye 585.839 YTL idari para cezası verildiğini sözlerine ekledi.

Bu arada, Beşiktaş Kulübü'ne, Fenerbahçe maçı için toplam 2.250 bilet verildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title