Haberler

İstanbul: Şirket Haberleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'ndan haczettiği yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş.'deki hisselerini satışa çıkardı. Muhammen bedeli 60 Milyon YTL olan hisseler 26 Haziran'da ihale edilecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'ndan haczettiği yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş.'deki hisselerini satışa çıkardı. Muhammen bedeli 60 Milyon YTL olan hisseler 26 Haziran'da ihale edilecek

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Fon, Uzan Grubu'ndan haczedilen, yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş.'deki hisselerini satışa çıkardı. Muhammen bedeli 60 Milyon YTL olan Adabank hisse ihalesi 26 Haziran 2006 Pazartesi günü Saat 11.00'de TMSF Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Adabank hisse satışı için 8 şartname alındı. İsteyenler şartname almak üzere satış gününe kadar başvuruda bulunabilecek. Açıklamada, konu ile ilgili olarak şu ayrıntılara yer verildi:

"İhale Şartnamesi ve Tanıtım Kitapçığı, Fon'un Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe İstanbul adresinden temin edinilebilir. Ayrıca katılımcılar, ihale şartnamesi ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak gizlilik taahhütnamesini imzalayarak Fon'un T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Gayrettepe Şubesindeki 6279167-5004 no.lu hesabına 10 bin YTL'yi 'Adabank A.Ş. Hisse Satışı Bilgi Odası bedeli' açıklaması ile yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonu'na elden teslim etmeleri şartıyla bilgi odasından yararlanabilirler. İhaleye katılabilmek için muhammen bedelin yüzde 7.5'i tutarındaki 4 milyon 500 bin YTL teminatın Fon'un T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Gayrettepe Şubesindeki 14061804-5002 numaralı hesabına yatırılması gerekiyor. Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun şartnamede belirtilen idari belgeler ile birlikte satış günü, saat 10.00'a kadar Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerekiyor. İhale, açık artırma yoluyla yapılacak ve birinci satışta satışa konu hisseler için biçilmiş olan muhammen değerin yüzde 75'ini ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecek. Alıcı çıkmazsa, ihale 03 Temmuz 2006 Pazartesi günü saat: 11.00'de gerçekleştirilecek ikinci artırmada Satış Komisyonu'nun belirleyeceği bedel üzerinden tekrar satışa sunulacak. Alıcılar, ödemeyi peşin olarak YTL cinsinden yapacaklar."

TMSF açıklamasında, Adabank A.Ş. hakkında ise şu bilgiler verildi:

"Büyükdere Cad. Rumeli Han No: 40 34394 Mecidiyeköy adresinde bulunan Adabank A.Ş. 1984 yılında faaliyete başladı. Adabank, Bankalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bankacılık faaliyetinde bulunmak üzere kurulmuş olan özel sermayeli bir mevduat bankası. Merkez Şubesi ve 65 çalışanı ile bankacılık faaliyetlerini sürdürüyor. Banka, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 14/1 maddesi uyarınca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından izlemeye alındı. 25 Temmuz 2003'de 1102 sayılı karar ile Bankaya yeni bir Yönetim Kurulu atandı. Bankanın, yüzde 9.5 hisse ile Rumeli Hayat Sigortası A.Ş.ye iştirakliği, yüzde 98.8 hisse ile Ada Menkul Değerler A.Ş.'de bağlı ortaklığı bulunmakta. Banka 114 ortaklı olup, banka kurucularında aranan nitelikleri kaybetmeleri nedeniyle hissedarlardan Kemal Uzan'ın yüzde 39.51, Melahat Uzan'ın yüzde 2.13 ve Cem Cengiz Uzan'ın yüzde 30.60 oranındaki hissesinin kar payı hariç ortaklık hakları Fon tarafından kullanılıyor. Ayrıca Banka hisselerinin toplam yüzde 10.8'ine sahip tüzel kişi ortaklarının, kar payı hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınarak, halen Banka hisselerinin yüzde 83.04'ünün ortaklık hakları Fon tarafından kullanılıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title