Haberler

İstanbul: Şirket Haberleri

Novell'in, açık kurumlar için geliştirdiği yeni-nesil platformu SUSE Linux Enterprise 10, dünyayla aynı anda Türkiye'de pazara sunuldu.

Novell'in, açık kurumlar için geliştirdiği yeni-nesil platformu SUSE Linux Enterprise 10, dünyayla aynı anda Türkiye'de pazara sunuldu.

Novell'den yapılan açıklamaya göre, 'açık kurumlar için yeni nesil platform' olarak nitelendirilen ve başka hiçbir Linux tedarikçisinde bulunmayan bir dizi kurumsal çözüm içeren SUSE Linux Enterprise 10, masaüstünden veri merkezine kadar güvenli ve sağlam bir kurumsal bilgi işlem çözümü sağlıyor. Novell SUSE Linux Enterprise 10, SUSE Linux Enterprise Server ve SUSE Linux Enterprise Desktop ürünlerinden oluşuyor. SUSE Linux Enterprise, masa üstünden veri merkezine kadar kurumsal bilgi işlem sistemleri için sunulan en başarılı mühendisliğe, en düşük maliyete ve en iyi konfigürasyona sahip platform olacak şekilde geliştirildi. Dünyanın önde gelen donanım ve yazılım satıcıları tarafından desteklenen ve sertifikalandırılan SUSE Linux Enterprise 10, Novell'in ödüllü teknik destek ekibi ve global partnerleri tarafından da destekleniyor. Novell, SUSE Linux Enterprise 10 platformunu 15-17 Ağustos 2006 tarihlerinde San Francisco'da düzenlenecek olan LinuxWorld Conference & Expo'da dünya çapında yapılacak gösterilerle tanıtacak.

SUSE Linux Enterprise 10'u değerlendiren Novell Başkan Yardımcısı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Jaffe, SUSE Linux Enterprise 10'un geliştirilmiş yeteneklerini tüm dünyaya gösterebilmek için sabırsızlandıklarını belirterek, "En son ve yenilikçi Linux masaüstü ve sunucu teknolojisini müşterilerimize sunmanın gururunu yaşıyoruz. IT yöneticilerinin Linux yeniliklerine duydukları ihtiyaçlardan yola çıktık ve tam destekli Xen uygulamaları, mükemmel performans, ölçeklenebilirlik, uygulama düzeyinde güvenlik ve geliştirilmiş masaüstü kullanımı gibi son derece gelişmiş özellikleri bu üründe birlikte sunduk" dedi.

Ideas International Inc. Sistem Yazılım Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Tony Iams da, ürün hakkındaki yorumunda, "Novell'in masaüstünden-veri merkezine geniş bir platform çözümü sunma stratejisi, şirketlere masrafları düşürme ve yönetim sinerjisini artırma anlamında önemli bir değer sağlıyor. Uygulama güvenliği ve kullanıcı dostu yenilikler, kurum içinde Linux'a adaptasyonu da kolaylaştıracak" ifadelerini kullandı.

Ohio Çevresel Koruma Ajansı Network Yönetim Süpervizörü Nathan Norris ise, "Linux, kurumsal bilgi işlem sistemlerinin 'geleceği' konumunda ve Novell, SUSE Linux Enterprise 10 ile bu yönde ilerliyor. SUSE Linux Enterprise güvenlik, performans ve sağlamlığın uygun bir fiyata mükemmel bir servisi. Novell'in desteği de mission-critical uygulamalarımız için doğru kurumsal platformu oluşturuyor" dedi.

Açıklamaya göre, işletim sistemi ile ofis suitini beraber, oldukça uygun fiyata sunan SUSE Linux Enterprise Desktop, kolay kullanımın yanı sıra Xgl grafikleri, entegre masaüstü arama motoru ve diğer ofis suitleri ile tam uyumlu çalışan OpenOffice.org 2.0 Novell sürümü gibi pek çok yenilikçi teknoloji ve yeni özellik içeriyor. SUSE Linux Enterprise Desktop, kapsamlı masaüstü kullanımı, kiralık POS çözümleri, ince istemci ve iş istasyonları için kullanıma tamamen uygun bir çözüm olarak sunuluyor. SUSE Linux Enterprise ürününe abone olan müşteriler, yeni açılan Novell Customer Center (Novell Müşteri Merkezi) üzerinden düzenli güncelleme servisleri sayesinde en yeni yazılım güncellemelerine, iyileştirmelerine ve güvenlik yamalarına ulaşabiliyor. Novell ZENworks Linux Management ile entegre olarak çalışan Novell Customer Center her türlü teknik desteğin sağlandığı online bir portal.

SUSE Linux Enterprise Server aboneliği mainframe ve mainframe olmayan sunuculara yönelik olmak üzere 2 şekilde gerçekleştiriliyor. Buna ek olarak müşteriler temel, standart veya öncelikli olmak üzere destek modellerinden birini seçebiliyorlar. Abonelikler sunucu başına 349 ABD Doları'ndan başlıyor ve sanal sunucu imajları (virtual server images) için ayrıca bir ücret talep edilmiyor. Müşterilerin bu yeni fiyatlandırma sayesinde diğer Linux tedarikçisi şirketlerin mainframe olmayan sunucu aboneliklerine göre bin ABD Doları'na yakın kar ettikleri belirtiliyor. SUSE Linux Enterprise Desktop aboneliği bir yıl için 50 ABD Doları veya 3 yıl için 125 ABD Doları. Abonelik işlemi, 90 günlük kurulum desteği ve abonelik süresince ürün güncelleme hizmetini içeriyor. SUSE Linux Enterprise 10'u indirmek, fiyatlandırma ve satış konularında daha fazla bilgi için http://www.novell.com/linux adlı web adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title