Haberler

İstanbul: Şirket Haberleri

Çalık Grubu şirketlerinden GAP Güneydoğu Tekstil, Kuwait Finance House ve Kuveyt Türk Katılım Bankası liderliğindeki konsorsiyumdan 50 milyon dolar ve 4.5 yıl vadeli murabaha sendikasyonu aldı. Alınan kredi, Körfez ülkelerinden bugüne kadar alınmış olan en uzun vadeli kredi olacak.

Çalık Holding'in önemli şirketlerinden ve tekstil sektörünün öncülerinden GAP Güneydoğu Tekstil 50 milyon dolarlık murabaha kredisi aldı. Kuwait Finance House ve Kuveyt Türk Katılım Bankası liderliğindeki konsorsiyumdan sağlanan kredi, 4.5 yıl vadesiyle, bugüne kadar Türkiye'de kullanılan Körfez kaynaklı krediler içerisinde en uzun vadeli kredi olma özelliğini taşıyor. Körfez sermayeli 8 bankanın katılımıyla oluşturulan konsorsiyumun sağladığı murabaha sendikasyon kredisi anlaşması, tüm tarafların katılımıyla 14 Temmuz 2006 tarihinde İstanbul'da törenle imzalandı. Anlaşma, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine duydukları güvenin devamı yönünde önemli bir gösterge niteliğinde.

Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık, anlaşmanın, Türkiye ile Kuveyt arasındaki yüksek potansiyelin harekete geçirilmesi yönünde önemli bir adım olmasını diledi. Önümüzdeki dönemde Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin daha da gelişeceğine inandığını belirten Çalık, "Yöntem olarak bir ilk ve bir dönüm noktası olan bu murabaha işlemi, özellikle ülkemizde ihracatçı bir çok firmanın uzun vadeli finansman sağlaması konusunda örnek olacak niteliktedir" dedi.

GAP Güneydoğu Tekstil'in her dönemde büyüme potansiyelini kaybetmeden rekabetçi olabilmiş ve bir çok pazarda lider konumunu devam ettiren bir şirket olduğunu ifade eden Ahmet Çalık, "Bu kredi, büyüme, rekabetçi yaklaşım ve müşteri odaklı çalışmaların bir sonucu olup varolan potansiyelin daha üst seviyelere çıkarılmasını sağlayacaktır. Sendikasyon kredisinin önderliğini yapan Kuwait Finance House ve Kuveyt Türk Katılım Bankası ile Çalık Holding arasında başlayan bu iş birliğinin, uzun süreli olacağına ve daha da büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Bu krediyi sadece şirketimize değil, Türkiye'nin de uzun vadeli geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Bu işlem aynı zamanda, tekstil sektörü açısından da örnek ve umut verici bir gelişme olarak değerlendirilmelidir" diye konuştu.

Sekiz üyeli konsorsiyum adına bir konuşma yapan Kuwait Finance House Uluslararası Yatırımlar Bölümü Başkanı Emad Yousef Al-Monayea da, Türkiye'ye ve Türkiye'nin geleceğine inandıklarını belirterek, "Türkiye'nin önde gelen gruplarından Çalık Grubu ile işbirliği halinde olmaktan çok mutluyuz. Çalık Grubu bünyesinde yer alan GAP Güneydoğu Tekstil, kendisini uluslararası arenada kanıtlamış bir şirket olarak, büyümesini devam ettirecektir. Kuwait Finance House ve Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak, güçlü sermaye yapımızı kullanarak, Türkiye'nin değişik sektörlerinden önde gelen bir çok kuruluşa murabaha kredisi veriyoruz. Türkiye'yi ilgimiz sürekli artmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde de Türk şirketlerine ve Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu işbirliğinin, Körfez'deki diğer yatırım kaynaklarının da Türkiye'ye gelmesine vesile olmasını diliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title