Haberler

İstanbul: Şirket Haberleri

Türk inşaat sektörüne Japon esintilerini taşıyan Güneri İnşaat'ın İkebana Evleri projesinde ilk bir ayda içinde rekor satışa ulaşıldı. Toplam 270 konuttan oluşan Bahçelievler'deki İkebana Evleri'nin 30 Mayıs'ta satışa çıkarılan ilk etap konutlarının yüzde 75'i bir ayda satıldı.

Yapılan açıklamaya göre, döviz kurları ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle konut sektörünün duraksadığı haziran ayında, İstanbul'da A artı lüks konutlar inşa eden Güneri İnşaat'ın ilk kez B-C grubuna hitap eden projesi kapsamında hayata geçirilen İkebana Evleri büyük ilgi gördü. Bahçelievler'deki satış ofisi (444.0.357) yoğun müşteri ziyaretine uğrarken, satışa çıkarılan ilk etap konutlar da hızla alıcılarıyla buluştu. Japon mimar Tatsuya Yamamoto ile Türk mimar Gökhan Aytuğ'un tasarımını yaptığı ve Japonca'da "yaşayan çiçekler" anlamına gelen İkebana Evleri'nin ilk etabının yüzde 75'i bu yoğun ilgi sonucunda sahiplerini buldu.

Satışa çıkarılan ilk etap konutların bu denli ilgiyle karşılanmasının kendilerini şaşırtmadığını ifade eden Güneri İnşaat İcra Kurulu Üyesi Neşe Beyatlı, "İstanbulluların bir anlamda kentsel dönüşüm projesi olan İkebana Evleri'ni tercihi bizim için doğal bir beklentiydi. Beklentimizin gerçekleştiğini görmek Güneri İnşaat'ın misyonunun da tescili oldu" dedi.

İlk etap konutlarda 1 artı 1'den 4 artı 1'e uzanan geniş bir seçenek çeşitliliğinde satışa çıktıklarını ancak talebin daha çok 3 artı 1 daireler üzerinde yoğunlaştığını belirten Güneri İnşaat İcra Kurulu Üyesi Neşe Beyatlı, "Satışlarda bizi biraz şaşırtan ancak bir o kadar da sevindiren bir gelişme daha yaşandı. İkebana projesi içinde diğer dairelere oranla daha az ilgi göreceğini düşündüğümüz özel evlerimiz; yani teraslı ve dubleks dairelerimiz de var. Ancak beklentimizin tersine, sayıları 12 adet olan bu özel evlerimizin gördüğü büyük ilgi bizi oldukça sevindirdi doğrusu" diye konuştu.

C grubundaki müşterilerin daha çok peşin satışı tercih ettiklerine dikkat çeken Beyatlı, ilk etapta yüzde 75'i bulan satış oranının yaklaşık yüzde 50'sini de peşin satışların oluşturduğunu söyledi. Müşterilerin dövizdeki kur dalgalanmalarından etkilenmelerini önlemek için YTL' ye endeksli fiyat belirlediklerini anlatan Neşe Beyatlı, İkebana Evleri'nin metrekaresi bin 500 TYL üzerinden satışının sürdüğünü söyledi. Konut kredisi kullanmak isteyen müşteriler için Kuveyt Türk ile anlaştıklarını belirten Beyatlı, Kuveyt Türk'ün İkebana Evleri için, 1.37 oranında kar payı sistemi ile 20 yıla varan vadelerde konut kredisi sağladığını söyledi.

İnşaat sektöründe 23 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve İstanbul'da villa, yalı, köşk, konak inşaatları yapan Güneri İnşaat'ın İkebana Evleri, fiyatlarıyla B-C gelir grubuna hitap etmekle beraber A plus standartlarına sahip özellik ve farklılıklarıyla dikkat çekiyor. Satış fiyatları 107 bin 721 YTL ile 552 bin 621 YTL aralığında değişen İkebana Evleri, 63 ile 285 metrekare arasındaki 270 konuttan oluşuyor. Beyaz rengin hakim olduğu 5'er katlı 8 bloktan oluşan konutların dış cephesinde, orta bahçedeki süs havuzlarıyla uyumlu ahşap renkli kaplama malzemeleri kullanılıyor. İnşaatına 30 Mayıs'ta başlanan konutların 30 Kasım 2008 tarihinde sahiplerine teslimi planlanıyor.

Adını Japonca'da 6. yüzyılda ortaya çıkan "yaşayan/canlı çiçekler" anlamına gelen çiçek düzenleme sanatından alan İkebana projesinin sembollerini doğa-insan-mekan üçlemesi oluşturuyor. İkebana Evleri'nde konut blokları arsa boyunca kenarlara yerleştirilerek ortadaki 14 bin metrekarelik boşlukta büyük süs havuzlarının yer aldığı Japon Bahçesi tarzında peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Sitedeki tüm konutların salon ve mutfakları bu peyzaja yönlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title