Haberler

İstanbul Semalarında Konser

Haber-Kamera: Enver ALAS -  Dilara ŞENKAYA / İSTANBUL,DHA

İstanbul semaları, motorlu yamaç paraşütüyle 1000 metre irtifada gitar çalan ve şarkı söyleyen müzisyenlerle renklendi. Kilyos Sahili'nden havalanan Osman Can Sönmezocak ile Zafer Taşdelen gökyüzünde gitarla konser verdi.

Amatör olarak müzisyenlik yapan ve aynı zamanda havacılık merakı olan Zafer Taşdelen ile Osman Can Sönmezocak, bu tutkularını gökyüzünde buluşturdu. Motorlu yamaç paraşütü olarak bilinen 'paramotor' ile Kilyos Kısırkaya Plajı'ndan havalanan iki müzisyen, gökyüzünde hem gitar çaldı, hem de şarkı söyledi. Kilyos sahili üzerinde gerçekleşen uçuşta, gitaristler Haluk Levent,  Yaşar, Tuğçe Kandemir'in sevilen şarkılarını seslendirdiler.

HAVADA ORKESTRA EŞLİĞİNDE MÜZİK PROJESİ

20 yıldır gitar çalan, 14 yıldır da paramotor pilotluğu yapan Zafer Taşdelen, bu iki tutkusunu aynı anda gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  İstanbul'da sık sık paramotorla uçtuğunu belirten Taşdelen, "Genel olarak müziği seviyoruz. Uçmayı da çok seviyoruz. Bugün her ikisini bir arada gerçekleştirdik. İleriye dönük bazı projelerimiz var. Havada 15 kişilik paraşütlü bir grup ile orkestra eşliğinde müzik yapmak istiyoruz. Kanun, keman klarnet, gitar gibi enstrümanlar olacak şekilde oluşturacağız. Gitar çalmak, şarkı söylemek çok keyifli ama uçmak da öyle. Hepsini bir arada yapmak ise aşk gibi tutku gibi çok güzel bir duygu. Biz para motor sporunu yaparken uçuş güvenliğini de kesinlikle elden bırakmıyoruz. Yaklaşık bin metrede gitar çaldık" dedi.

YÜKSEKLİK KORKUSUNU YENDİ VE BULUTLARIN ARASINDA GİTAR ÇALDI

Amatör müzisyenlik yapan ve aynı zamanda konservatuvar sınavlarına hazırlanan Osman Can Sönmezocak ise ilk kez bulutların arasında gitar çalmanın heyecanını yaşadığını paylaştı. Deneyimli paraşüt pilotu Kemal Oturak ile birlikte uçan, Gökyüzünde 'Bu benim öyküm' adlı şarkıyı söylediğini belirten Sönmezocak, "Aslında yükseklik korkusu olan biriyim. Ama heyecanımı yendim. Yukarıda çalmak, aşağıda çalmaya göre tarif edilemeyecek bir duyguydu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Havalanmadan önce gitarlara akor yapılmsı

-Paramotor ile uçuşa geçme anı

-Paramotorların havalanması

-Havada Gopro ile çekilen görüntüler

-Gitar çalıp şarkı söylemeleri

-Röportajlar

Zafer Taşdelen'in konuşması

-Osman Can Sönmezocak ile röp

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title