Haberler

İstanbul Sağlık Fuarı Açıldı

İstanbul Sağlık Fuarı, 20 ülkeden 240'ın üzerindeki markayı İstanbul'da bir araya getirdi.

Sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapan "5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı" ile "3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi", Yeşilköy'deki fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açtı.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TÜDER), KOSGEB ve Tüm sağlık Kuruluşları Derneği'nin (TÜMSAD) desteğiyle gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Türkiye'nin sağlık alanındaki başarılarının uluslararası platformlarda sıklıkla dile getirildiği, sağlık alanında geliştirdiği sistem ve projelerin örnek alındığı şu günlerde, fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Fuara, Suudi Arabistan, Katar, Kosova, Ürdün, Lübnan, İran ve Irak başta olmak üzere 20 ülkeden tıbbi cihaz ve malzeme alıcılarının kalıtım gösterdiğini belirten Şenel, fuarın firmalar için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Şenel, "Sağlık turizmindeki fırsatları göz önüne sermek amacıyla düzenlediğimiz fuarımızda, Türkiye'nin önde gelen hastanelerini uluslararası sağlık turizmi acenteleri ile buluşturuyoruz. Sektörün İstanbul Health Expo ile dünya sağlık turizmi pastasından aldığı payı artıracağına inanıyoruz. Fuarımızda 240'ın üzerinde marka, Ar-Ge ve inovasyon harikası ürünlerini sergiliyor." diye konuştu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi de bakıma muhtaç kişilerin ailelerinin yanından koparılmadan bakımlarını sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti başlattık, bu kapsamda 498 bin 488 kişiye evde bakım aylığı ödüyoruz. Ailesinin başa çıkamadığı ağır engellilerimize destek veriyoruz. Yarı hastane donanımlı bakım merkezlerimize gelecek her türlü desteğe ihtiyacımız var. Akademisyenlerden gelen önerilere çok önem veriyoruz. STK ve vatandaşlarımızın katkılarını da bu işin içinde görmek istiyoruz." diye konuştu.

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Mustafa Özderyol da SGK olarak artık nüfusun yüzde 99'unu kapsamları altına aldıklarını bildirdi.

Yönetici, akademisyen, tıp doktoru ve sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, sağlık sektörü öğrencileri, sağlık memuru ve hemşirelerin, yeni teknik ve uygulamalarla da tanışma fırsatı yakalayacağı fuar 2 Aralık'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Yeşilköy Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title