Haberler

İstanbul Sabiha Gökçen'e 336 Milyon Euro Proje Finansman Kredisi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 Yıllık İşletme Hakkını 1 Mayıs 2008'de Devralan Isg, Abn Amro Bank N.v. ve Yapı Kredi Bankaları ile 336 Milyon Euro Proje Finansman Kredi Sözleşmesini İmzaladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devralan ISG, ABN AMRO Bank N.V. ve Yapı Kredi bankaları ile 336 milyon Euro proje finansman kredi sözleşmesini imzaladı.

Toplam 454 milyon Euro tutarındaki kredi paketinin 336 milyon Euro'luk nakdi kısmı için ABN AMRO Bank N.V. ve Yapı Kredi Bankası'nın ortak eş düzenleyici olarak ilk beş yılı ödemesiz, 13.5 yıllık bir finansman yapısı kurulurken, bakiye 118 milyon Euro'luk gayri nakdi kısım ise Bank Asya A.Ş. tarafından sağlandı.

Kredi sözleşmesi için düzenlenen imza törenine ABN AMRO Bank N.V. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ülke Müdürü Douglas Kennedy, Yapı Kredi Bankası Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Buket Gereççi, Limak Holding ve ISG Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Limak Holding Yatırım CEO'su ve ISG Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dedeoğlu, ISG Yönetim Kurulu Üyesi ve GMR Türkiye CEO'su Cenk Alpsoy ile ISG CEO'su Yetik K. Mert katıldılar.

Törende söz alan Yetik K. Mert, düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Bu kredi ülkemizin büyümesine, İstanbul'un potansiyeline ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın geleceğine duyulan uluslararası güvenin bir sonucudur. Özellikle global finansal piyasalarda yaşanan tüm gelişmelere rağmen bu büyüklükte bir kredi paketini, operasyonu devir aldığımız tarihten sonra iki aydan kısa bir süre içerisinde imzalayabilmemiz ayrıca bizler için gurur vericidir." ABN AMRO Bank N.V. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ülke Müdürü, Douglas Kennedy "İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı projesi her yönüyle, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı sektörlerinde meydana gelen gelişmeler adına bir dönüm noktası ve ileride meydana gelecek gelişmeler adına da bir kanıt teşkil etmektedir. Biz ABN AMRO Bank N.V. olarak, bu işlemde eş düzenleyicilerden biri olarak yer almaktan gurur duymaktayız. Bu uzun vadeli ve yüksek miktarlı kredi, bizim Türk ekonomisine ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı konsorsiyum üyelerine olan güven ve bağlılığımızın bir göstergesidir.

Yapı Kredi Bankası Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt Türkiye'de bugüne kadar verilen en uzun vadeli kredilerden birinin altına imza atmaktan dolayı gururlu olduklarını belirtti. Dünyanın gerek ticari gerekse de kültürel anlamda en önemli mega kentlerinden biri olan İstanbul'un, her geçen gün artan yolcu yükünü büyük ölçüde rahatlatacak bu projenin içinde yer almış olmaktan ayrıca mutululuk duyduklarını belirtti. Yapı Kredi olarak özelleştirme ve her türlü satınalma projelerini son iki yıldır yoğun bir şekilde finanse ettiklerini belirten Bayazıt, Yapı Kredi'nin güçlü sermayesi ve hissedarı UniCredit Grubu'na bağlı bankalar ile işbirliği neticesinde benzer büyük projelerin finansmanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan'ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın mevcut ve yeni inşa edilen terminallerin yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonlarını ve havalimanı oteli ile CIP-VIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkına sahip. Havalimanının yıllık yolcu kapasitesini toplamda 25 milyona çıkartacak olan yeni terminalin inşaat çalışmaları sürüyor. Terminalin 29 Ekim 2009 tarihinde hizmete alınması planlanıyor.

(ERÖ-ERÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title