Haberler

İstanbul: Saadet Partisi'nden Endonezya'ya Yardım

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ile bir doktor ekibi Endonezya'ya gitti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ile bir doktor ekibi Endonezya'ya gitti.

Endonezya'nın Java Adası'nda meydana gelen depremden sonra depremzedelerin durumunu yerinde görmek ve yapılacak yardımlarla ilgili tespitlerde bulunmak üzere ülkeye giden Yülek ve doktor ekibi, THY'ye ait bir uçakla Doha'ya hareket etti.

5 kişilik doktor ekibi ve sağlık malzemeleriyle birlikte hareket eden Yülek, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Endonezya ile tarihten gelen güçlü bir dostluk bağı bulunduğunu belirterek, bu ülkede yaşanan son depremin 7 bin kişini ölümüne ve 65 bin evin tamamen yıkılmasına yol açtığını söyledi. Cansuyu Derneği ile 6 kişilik bir heyetle önce Jakarta'ya daha sonra da Java Adası'na geçeceklerini ifade eden Yülek, doktor heyetin bölgede kalacağını kendisinin de ihtiyaçları tespit edeceğini kaydetti.

Yülek, ihtiyaçlar doğrultusunda Türkiye'de toplanacak yardım malzemelerin belli zamanlarda bölgeye sevk edileceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title