Haberler

Beklenen İstanbul Depremiyle İlgili Prof. Dr. Ercan Çanlar'dan Korkutan Açıklama: En Az 3 Deprem Olacak, 2033'te Uyarıları Başlar

Güncelleme:

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan beklenen İstanbul depremiyle ilgili "İstanbul'da en az 3 deprem olacak. Çanlar 2033'ten sonra çalmaya başlar. Anadolu yakası depremden yüzde 35, Avrupa yakası yüzde 65 etkilenir." diye konuştu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan beklenen İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çanlar 2033'ten sonra çalmaya başlar diyen Ercan, "Yapı niteliğine baktığımız zaman depremden yüzde 35 oranında Anadolu yakası etkilenecek. Yüzde 65 yıkımını ise Avrupa yakası yaşayacak diye konuştu. Ercan, Beklenen İstanbul depremi bir tane deprem olmayacak. İstanbul depremi en az 3 tane deprem olacak." dedi.

"99 DEPREMİNİ YAPAN KUZEY ANADOLU FAY HATTI'YDI"

Irak-İran sınırında geçtiğimiz günlerde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin Türkiye'yi etkileme ihtimali bulunmadığını fakat depremin Türkiye'de 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce ve 23 Ekim 2011 Van depremini yapan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu fay hattındaki kırılmalar doğudan batıya doğru ilerliyor. İstanbul Küçükçekmece'ye ulaştığında fay ilerleyemiyor. Çünkü burada İstanbul Boğazı'nın altında 2 kilometrelik bir magma yükselmesi var." diye konuştu.

Beklenen İstanbul Depremiyle İlgili Prof. Dr. Ercan Çanlar'dan Korkutan Açıklama: En Az 3 Deprem Olacak, 2033'te Uyarıları BaşlarProf. Dr. Ahmet Ercan

'İSTANBUL'DA EN AZ ÜÇ DEPREM OLACAK'

Prof. Dr. Ercan, olası İstanbul depremin tek olmayacağını kaydederek, 'Beklenen İstanbul depremi, bir tane deprem olmayacak. İstanbul depremi en az 3 tane deprem olacak. Kuzey Marmara'da daha önce olan büyük depremlere baktığımızda bunların hepsinin ardışık bir şekilde olduğunu görüyoruz. Bu depremler meydana geldikten 3 yıl içinde gerçekleşmiş şeklinde konuştu.

Beklenen İstanbul Depremiyle İlgili Prof. Dr. Ercan Çanlar'dan Korkutan Açıklama: En Az 3 Deprem Olacak, 2033'te Uyarıları Başlar

SİVRİADA 6,4, TEKİRDAĞ SİLİVRİ ARASI 7,3

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Küçükçekmece bölgesinden geçemediğini söyleyen Prof. Ercan, 'Orayı kırmak için 6 milyar gigatonluk güç gerektiriyor. Fay hattı bu gücü biriktirdiği anda burayı kıracak. O zaman 'İstanbul depremi oldu' diyeceğiz. Küçükçekmece Sivriada'nın önünde 6,4 ile 6,7 arasında orta büyüklükte deprem olacak. Ancak Tekirdağ Marmara Ereğlisi ile Silivri arasında 7 ile 7.3 büyüklüğünde deprem olacak ifadelerini kullandı.

YIKIMI AVRUPA YAKASI YAŞAYACAK

Depremin yıkım gücünün yapılaşmaya olan uzaklığı ve niteliğine bağlı olarak değiştiğini kaydeden Prof. Dr. Ercan, 'Yapı niteliğine baktığımız zaman depremden yüzde 35 oranında Anadolu yakası etkilenecek. Yüzde 65 yıkımını ise Avrupa yakası yaşayacak dedi. Prof. Dr. Ercan İstanbul'da kentsel dönüşümün yapılamadığına dikkat çekerek, 'Kentsel dönüşüm İstanbul'da tam anlamıyla uygulanamıyor. İstanbul'un kırsal kesimlerinde uygulanabiliyor. İstanbul'un en büyük sorunu ulaşım ve nüfus yoğunluğu diye konuştu.

Beklenen İstanbul Depremiyle İlgili Prof. Dr. Ercan Çanlar'dan Korkutan Açıklama: En Az 3 Deprem Olacak, 2033'te Uyarıları Başlar

15 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDER

İstanbul depreminin 2045 yılından önce olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Çanlar 2033'ten sonra çalmaya başlar. 2033'e kadar deprem olacağını düşünmüyorum. En olası yıllar 2040 ile 2050 yılları arasındadır. Deprem şu an için olursa biraz önce saydığım yerlerde 'Küçükçekmece, Silivri, Marmara Ereğlisi' 15-20 bin kişiyi kaybedebiliriz. İstanbul'da 1 milyon 750 bin olduğunu sanıyoruz. Milyonlarca kişi evsiz kalabilir dedi. Prof. Dr. Ercan, tarihi yarımada bölgesinin olası İstanbul depreminde en fazla etkilenen bölgelerden biri olacağını söyleyerek, 'Ayasofya Müzesi'nden Süleymaniye Camii'ne, Süleymaniye Camii'nden Azatlı Deresi'nin olduğu kesime kadar olan bölgenin altındaki depremden çok güçlü olarak etkilenecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (30)

Ozi:

Yav deprem olsa nolacak. Hastanede çalışıyorum dün gece saat 12 polisle birkaç kişi tartışıyorlar kantinciye sordum noldu diye abi adamların kalacak yeri yok burada bekleme sandalyelerin uyuyorlar sabah gidiyorlar dedi. Akşam sıcacık evinde hasta olmuş acile gereksiz başvuran yüzde 80den birileri şikayet etmişler bunlar burada yatıyor üstlerinde kötü kokuyor biz oturamıyorum diye hava sıcaklığı 4 dereceydi.demem o ki insanlığımız ölmüşşşşş vicdanımız merhametimiz ölmüş şu durumda yinede Allah korusun ama belki aklımız başımıza vicnımız kalbimize geri döner

31
0
yanıtYanıtla
SOLARİS3442:

SİZ KİMSİNİZ Kİ TARİH VERİYORSUNUZ LAN - HÜKÜM ALLAHINDIR

4
16
yanıtYanıtla
cahillik:

yav siz nasıl bu kadar cahil olmayı başardınız.neden böyle bağnazlık yapıyorsunuz anlamam ki

yanıt2
yanıt0
erdal:

siz bilmezsiniz Allah bilir

11
4
yanıtYanıtla
Bilge:

Kafayı mı yediniz? Elbette hüküm Allah''ındır. Ama Allah bile siz tevekkül edin gerisini bana bırakın demiştir. Bunlar bilimsel şeyler fay hatları plaka kaymaları vs. neden bilinemesin? Kuraklık olacağı öngörülebiliyor, yağmur yağacağı uyarısı yapılıyorsa bu da öngörülebilir. Cahillik de demek istemiyorum. çünkü ilk okul çocuğu bile fay hattından ve yapısından, yıllar geçtikçe oynama ihtimalinin ne kadar doğal olduğundan az çok haberdardır. Siz dine sığınıp cahil taklidi yapmaya devam edin.

11
2
yanıtYanıtla
önemli:

ya bu işi insanları bu şekilde korkutarak değil eğiterek yapsalar daha iyi olur bence. Birde taaaaaa 2033 te olacak depremi kimse bilemez diye düşünüyorum. Hemen bi yerde deprem olsa istanbul sallansa tamam istanbulun sonu gelmiş gibi yapıyorlar. Bence yanlış

5
7
yanıtYanıtla
FerhatBey:

Noldu anadolu yakasında emlak fiyatları mı düştü ? Başladı yine 3-5 profesör deprem olacak deprem olacak demeye !! Sizde öyle bir yazmışsınız ki tarihi bile belli. Saatide belli mi ? Ona göre evde olmayalım

6
6
yanıtYanıtla
Bir Dost:

Avrupa yakasının evlerinin daha eski ve bataklık üzerine olmasından olabilir mi? Yada Anadolu yakasındaki evler dağ üzerine kurulu (maltepe, kartal hariç) Allah korusun istanbul ''da büyük bir deprem olursa ülke biter biter. Maddiyatı değil birazda kentsel dönüşüm projelerini düşünelim. . .

yanıt2
yanıt0
BABA:

Boş işler uzmanları. Korku imparatorları. Deprem Olur veya Olmaz ALLAH bilir. YORUM YAP GEÇ KENARA. ÇOK ABARTMA. .

3
7
yanıtYanıtla
yz:

akşamdan sabaha çıkacağını bilmiyon 2033 ü nerden bilecen

6
4
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title