Haberler

İstanbul Polisinden Kaçakçılık Operasyonu...

Bulgaristan'dan Otomotiv Parçası Getirdiği Belirtilen Bir Tır'da Yapılan Aramada, Aralarında Göz Yaşartıcı Spreylerin de Bulunduğu 200 Bin YTL'lik Kaçak Eşya Ele Geçirildi.

Bulgaristan`dan otomotiv parçası getirdiği belirtilen bir TIR`da yapılan aramada, aralarında göz yaşartıcı spreylerin de bulunduğu 200 bin YTL`lik kaçak eşya ele geçirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan`dan gelecek olan bir TIR`da kaçak eşya bulunduğu bilgisini aldı. Çalışma başlatan ekipler, TIR`ın Kapıkule sınır kapısından geçerek İstanbul`a doğru yola çıktığını belirleyerek takibe başladı. TIR, Zeytinburnu`ndaki Demirciler Çarşısı`na geldi. Kaçak malzemeyi getiren kaçakçılıktan sabıkalı Halil Akın, eşyaları alacak olan kişilere TIR`dan teslimat yaptığı sırada operasyon başlatıldı. Burada Akın ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı. Eşyaları teslim alacak olan 6 kişi de Eminönü ve Üsküdar`da yakalandı. TIR`da yapılan aramada, 7 bin adet gözyaşartıcı sprey, 470 adet Sab-Simpleks marka bebek damlası, 90 adet içi boş konyak şişesi, 2 bin 135 adet zippo çakmak, 900 adet gözlük, 120`si sustalı, 465`i kelebek toplam 3 bin 252 adet bıçak, 40 adet yaylı cop, 15 adet çekiç, 5 bin 386 adet Swatch, Rolex, Bulgari, Rado ve Vacheran Constantin marka saat, 40 adet çakmak gazı, 57 adet Mercedes Benz marka oto motor parçası ele geçti. Ele geçen malzemeler içinde sadece motor parçalarının faturalı ve belgeli olduğu diğer eşyaların kaçak olduğu bildirildi. Eşyaların değerinin 200 bin YTL olduğu kaydedildi. 42 HK 438 plakalı çekici ile 42 HK 382 plakalı dorseye de el konuldu.

Ayrıca kaçakçıların eşyaları içine koydukları malzemelerin şekillerinin X-Ray cihazında gözükmemesi için kolileri jelatinle kapladıkları belirlendi. Ancak polis bu jelatin kaplamanın bir işe yarayıp yaramadığının tespiti için deney yapılmadığını ifade etti. Emniyet`te sorguları tamamlanan 10 kişi, Zeytinburnu Adliyesi`ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title