Haberler

İstanbul: Papa 16. Benedict İçin Yapılan Hazırlıklar Hız Kazandı

Türkiye'ye Gelmesi Beklenen 16. Benedict İçin Hazırlıklar Son Sürat Devam Ediyor. Bir Yandan Vatikan'ın İstanbul Temsilciliği Önünde Güvenlik Önlemleri Artırılırken Bir Yandan da Kaldırım Taşları Yenileniyor.

Türkiye'ye gelmesi beklenen 16. Benedict için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Bir yandan Vatikan'ın İstanbul temsilciliği önünde güvenlik önlemleri artırılırken bir yandan da kaldırım taşları yenileniyor.

Kasım'ın 28'inde Türkiye'ye geldikten sonra İstanbul'da da çeşitli temaslarda bulunması beklenen Papa 16. Benedict için tüm hazırlıklara devam ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Papa'nın gelişinin yakınlaşması nedeniyle Vatikan'ın İstanbul temsilciliği önünde güvenlik önlemlerini artırdı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir gezici ekip temsilciliğin önünde 24 saat hazır bekletiliyor. Araçta bulunan güvenlik kamerasıyla temsilciliğin önünde ve çevresinde olan bitenler tek tek kayıt altına alınırken, Şişli Belediyesi de kaldırım taşlarını yenilemek için çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Papa 16. Benedict'in ayin vereceği İstanbul Vatikan temsilciliğine bağlı kilise İstanbul temsilcisi Georges Morovitch tarafından İhlas Haber Ajansı ekibine gezdirildi. Papa'nın programıyla ilgili bilgi veren Morovitch, İstanbul Büyükşehir ve Şişli Belediyesi tarafından temizliği yapılan 15. Benedict'in heykeli önünde bir tören düzenleneceğini belirterek, "Papa 16. Benedict törende Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül'e yapılan heykelde gerçekleştirilen temizlikten ötürü teşekkür edecek. Alman okulundan gelen öğrenciler Papa 16. Benedict'in Alman olmasından dolayı şarkı söyleyecek. Daha sonra ise ayin yapılacak. Burada Papa, dünya barışı için dua edecek. Ayine Ermenilerin patrikleri de olacak" dedi.

İstanbul gezisi sırasında Papa 16. Benedict'in Rum ve Ermeni patriğini ziyaret edeceğini söyleyen Morovitch, "Papa klisiye 23. Jan'ın heykelini hediye edecek. Jan, dünya barışı için çok mücadele etti. Papa bu yüzden de barışı simgeleyen 23. Jan'ın heykelini kiliseye yani Türkiye'ye hediye etmiş olacak" dedi.

Papa 16. Benedict'in Ayasofya'yı ziyaret edip etmeyeceğiyle ilgili henüz net bir bilgiye ulaşılmazken, Papa'nın katılacağı ayinin TRT'den canlı yayınlanacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title