Haberler

İstanbul: Müsiad 4 Bin İş Adamını 22-26 Kasım'da İstanbul'da Buluşturuyor

İki Yıllık Aradan Sonra 23 Kasım'da Kapılarını Açacak Olan Müsiad 11. Uluslararası Fuarı, İstanbul'a ve Reel Sektöre Büyük Bir Hareketlilik Getirmeye Hazırlanıyor.

İki yıllık aradan sonra 23 Kasım'da kapılarını açacak olan MÜSİAD 11. Uluslararası Fuarı, İstanbul'a ve reel sektöre büyük bir hareketlilik getirmeye hazırlanıyor.

Küresel pazarlar arasında yıldızı hızla parlayan İstanbul, dev bir buluşmaya hazırlanıyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) güçbirliği fuarı dolayısıyla gelen 55 ülkeden gelen bin 500'den fazla iş adamı İstanbul'da, Türkiye'nin ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştiren Anadolu Kaplanlarıyla, küresel partnerliklere imza atacak. MÜSİAD, 22-26 Kasım'da düzenleyeceği uluslararası dev organizasyonla, Türkiye'de yatırım yapma arayışındaki bin 550 yabancı iş adamı ile MÜSİAD üyesi 2 bin 700 Anadolu Kaplanı arasındaki ticari iş birliğini ve ortak yatırımları tetikleyecek.

MÜSİAD güçbirliği fuarı ülke ekonomisinin lokomotifi niteliğindeki 14 sektörü tek çatı altında toplamayı başaran tek fuar. Makineden elektroniğe, mobilyadan inşaata, ayakkabıdan giyime, otomotivden gıdaya kadar 15 farklı sektörde faaliyet gösteren firmalar üç salonda bir araya gelerek 4 gün boyunca adeta Anadolu Kaplanları rüzgarı estiriyor. MÜSİAD 11. Uluslararası Fuarı'na 55 ülkeden gelen yabancı iş adamları, fuara katılan Türk üreticileri ile görüşüp iş bağlantıları gerçekleştirerek ülkemizin dış ticaretine ve Türkiye markasının globalleşmesine ciddi bir katkı sağlıyacaklar.

İki yıl önce gerçekleştirilen fuara katılan sanayici ve iş adamları fuar çatısı altında gerçekleştirdikleri tanışma ve iş bağlantılarıyla bugüne kadar toplam 1.5 milyar dolarlık katma değer oluşturdu. 2004 yılında fuara katılıp da ilk ihracat bağlantılarını yapan şirketlerden 25'i bugün toplam 68 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Ancak bu yıl hedefler daha büyük. Güçbirliği fuarında katılımcı olarak yeralacak 300 Anadolu Kaplanı firma küresel pazarlara açılmak, küresel sermaye temsilcisi bin 500 yabancı iş adamı da Türkiye pazarına yönelik ticari bağlantı ve yatırım ortaklıklarına kapı aralamak için fuarda boy gösterecek. Uluslararası organizasyonla hem ülke tanıtımına, hem de yapılacak ticaret ve yatırım bağlantılarıyla reel ekonomiye en az 2 milyar dolarlık katkı sağlanması öngörülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title