Haberler

İstanbul Modern'de "Venedik-istanbul" Sergisi -İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Eczacıbaşı: -"sanat Dünyasının Değerlerinin Belirlendiği Venedik Bienali, 110 Yıllık Tarihinde İlk Kez Ülkemize Taşınıyor"

51. Uluslararası Venedik Bienali'nde Yer Alan Çalışmaların İstanbullularla Buluşacağı "Venedik-istanbul" Sergisi Yarın İstanbul Modern'de Açılacak.

51. Uluslararası Venedik Bienali'nde yer alan çalışmaların İstanbullularla buluşacağı ''Venedik-İstanbul'' sergisi yarın İstanbul Modern'de açılacak.

Sergiye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, ''Böylece, sanat dünyasının değerlerinin belirlendiği Venedik Bienali, 110 yıllık tarihinde ilk kez ülkemize taşınıyor'' dedi.

Eczacıbaşı, sergi fikrinin bu yıl bienali İstanbul Modern'in baş küratörü Roza Martinez'le gezerken, bu bienali İstanbul'a taşıma düşüncesiyle oluştuğunu belirterek, bu sergiyle Türk sanatseverlere dünya sanatıyla daha yakın, interaktif ilişkiler kurabilme olanağı verileceğini anlattı.

Venedik Bienali'nin ''çağdaş sanatın gözde vitrinini oluşturduğunu'' vurgulayan Eczacıbaşı, Türk-Telekom'un desteğiyle düzenlenen sergide, İstanbul Modern'in en önemli misyonlarından birini daha yerine getirdiğini düşündüğünü söyledi.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Paul Doany de böyle bir uluslararası sergiyi desteklemelerinin doğal olduğunu belirterek, sergiye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Toplantıda, hastalığı nedeniyle yurt dışında bulunan küratör Roza Martinez'in mesajı, asistan küratör Lora Sarıaslan tarafından okundu. Martinez, mesajında bu serginin, Venedik Bienali'ni izleyemeyecek Türk izleyicileri için faydalı olacağını düşündüğünü vurguladı.

-''VENEDİK-İSTANBUL'' SERGİSİ-

İstanbul Modern Sanat Müzesi, ikinci uluslararası sergisi ''Venedik-İstanbul'' ile 51. Uluslararası Venedik Bienali'nden bir seçkiyi Türk Telekom sponsorluğuyla 18 Ekim 2006-28 Ocak 2007 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

51. Uluslararası Venedik Bienali'nin eş küratörü ve İstanbul Modern'in baş küratörü Rosa Martinez'in seçimiyle oluşturulan ''Venedik-İstanbul'' sergisi, çok farklı temaları işliyor.

Türkiye-İtalya diplomatik ilişkilerinin 150. yıldönümünün kutlanmasına ve bu nedenle Venedik ile İstanbul'un kardeş kent ilan edilmesine denk düşen ''Venedik-İstanbul'' sergisi, tarihsel ve kültürel olarak zengin bir geçmişe sahip olan iki önemli kent arasında güçlü bir etkileşimi ortaya çıkaracak.

Sergide, Türkiye'de ilk kez işitsel tur, sergi görselleri ve belgesellerin yer aldığı ''multimedya tur'' gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra görme ve işitme engellilere yönelik olarak da eserler hakkında multimedya turu ve bilgi paylaşımı yapılacak.

Sergide yer alacak sanatçılar arasında Semiha Berksoy, Donna Conlon, Bruna Esposito, Regina Jose Galindo, Guerilla Girls, Subodh Gupta, Mona Hatoum, Emily Jacir, William Kentridge, Rem Koolhaas, Juan Munoz, Bülent Şangar, Berni Searle, Valeska Soares, Pascale Marthine Tayou, The Centre of Attention, Joana Vasconcelos, Robin Rhode ve Antoni Tapies bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title