Haberler

İstanbul 'Mete' Projesi Yılın İnovasyon Projesi Ödülünü Aldı

Çağatay KENARLI, İstanbul DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 'METE' projesi yılın inovasyon projesi seçildi.

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 'METE' projesi yılın inovasyon projesi seçildi. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise, METE projesinin mimarı olarak 'Yılın Teknoloji Kaptanı' ödülünü aldı.

Haftalık Bilişim Teknolojileri ve Ekonomisi Gazetesi (BT Haber) tarafından 'Akıllı Şeyler-Bilen Teknolojiler' temasıyla düzenlenen Bilişim Zirvesi 2018 etkinliği kapsamında, 'Türkiye Teknoloji Kaptanlarını Seçiyor' isimli yarışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Mobil Emniyet Teknolojileri (METE) projesi birinci seçildi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde dün düzenlenen törende finale kalan 14 proje arasında 'İnovasyon', 'Dijital dönüşüm', 'Operasyonel yetkinlik', 'Müşteri ile etkileşim', 'Sosyal sorumluluk', 'İşlevsellik', 'Gerçekleştirilebilirlik' ve 'Güvenlik' kriterlerinde yarışma jürisinden ve internet üzerinden yapılan halk oylamasında en yüksek oyu alan METE projesi birinci olarak yılın inovasyon projesi seçildi. Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan ise, METE projesinin mimarı olarak 'Yılın Teknoloji Kaptanı' ödülünü aldı.

TEKNOLOJİ VE BİLİM IŞIĞINI TAKİP EDEREK HİZMET EDECEĞİZ

Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, konuşmasına projeyi takip eden ve oy verenlere teşekkür ederek başladı. METE projesini tanıtan Çalışkan, Projenin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte 11 kat daha fazla denetim kayıt altına alındı. METE ile 'Yeditepe Huzur', 'Kurt Kapanı', 'Okullarda Güvenli Ortam' ve 'Fetih1453' gibi asayiş uygulamalarında da kolaylıkla kullanılıyor. METE projesi geliştirilebilir farklı modüllerden oluşmaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak halkımıza daha kaliteli bir güvenlik hizmeti sunmak için tüm imkanlardan azami fayda sağlamaya gayretinde bulunduk. Bu gayretimizin böyle güzel bir ödüle layık görülmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. 1960'lı yıllarda ilkokul mezunu ve okuma yazma bilen polis memurundan, şu an İstanbul'da görev yapan 39 bin polisimizin 23 bine üniversite mezunu, 13 bini ise meslek yüksekokulu mezunu olduğu bir seviyeye geldik. Ülkemizin ve eğitim seviyemizin anlaşılması için bunu söylüyorum. 'Teknoloji ve bilim Müslümanın yitik malıdır' düsturuyla hareket ederek değerlendiriyoruz. Teknoloji ve bilim bir ışıktır biz bu ışığı takip edeceğiz. Her yerde en azami şekilde kullanacağız, insanımıza huzur ve güvenini teknoloji ve bilim desteğiyle sağlamayı amaçlıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title