Haberler

İstanbul: Merkez Bankası, "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri" Konulu Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapacak

Merkez Bankası, "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri" Konulu Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 75. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Çerçevesinde 14-15 Aralık 2006 Tarihinde Swissotel The Bosphorus'da Gerçekleştirilecek Konferansın Açılış Oturumuna, Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve İsrail Merkez Bankası Başka...

Merkez Bankası, "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri" konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 75. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları çerçevesinde 14-15 Aralık 2006 tarihinde Swissotel The Bosphorus'da gerçekleştirilecek konferansın açılış oturumuna, Devlet Bakanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer katılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 75. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul'da "Dolarizasyon: Sonuçlar ve Politika Seçenekleri - Dollarization: Consequences and Policy Options -" konulu uluslararası bir konferansa ev sahipligi yapacak. Konferans, dolarizasyon sürecinin nedenlerini ve ekonomik politikalar üzerine etkilerini tartışmayı, bu konuda deneyim sahibi ülke merkez bankalarının üst düzey yetkilileri ile önde gelen akademisyenleri bir araya getirerek iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış ve kapanış konuşmaları Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından yapılacak olan ve iki gün sürecek konferans boyunca; farklı döviz kuru rejimleri altında para politikası uygulamaları, döviz kuru gelişmelerinin reel ve finansal sektörlere yansımaları ile yükselen piyasalarda ters dolarizasyon süreçleri ayrı oturumlarda ve farklı ülke deneyimleri çerçevesinde ele alınacak, ülkelerin finansal kırılganlıklarını azaltmaya yönelik politika çıkarımlarında bulunulacak. Konferansta Türkiye deneyimi, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Erdem Başçı ve Dr. Mehmet Yörükoglu tarafından iki ayrı oturumda ele alınacak, daha sonra Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Macaristan, Sili, Peru ve Arjantin merkez bankaları baskanlarının ve/veya üst düzey yöneticilerinin katıldıgı panel oturumuna başkanlık yapacak. Konferansın son oturumu olan bu panelde katılımcılar, ters dolarizasyon stratejileri konusunda değerlendirmelerde bulunacaklar.

Yaklasık 40 ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılacağı konferansta merkez bankalarından başkanlar, başkan yardımcıları ve üst düzey yöneticiler ile üniversitelerden akademisyenler yer alacak. Konferansa, yurt içi üniversiteler, finans kesimi, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluslar, Türkiye'de yerleşik çeşitli büyükelçiliklerin üst düzey temsilcileri, birlik ve dernekler ile basın temsilcileri dahil olmak üzere yaklasık 350 dinleyicinin katılması bekleniyor. Konferansa katılım davet esasına göre gerçekleşecek. Uluslar arası konferansın dili İngilizce olacak ve eşzamanlı çeviri yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title