Haberler

İstanbul: Martı Gyo, Halka Arz İçin Spk'ya Başvurdu

Turizm sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Marmaris Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'nin (Marmaris Martı) iştiraki olan Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Martı GYO), yüzde 49'unun halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunduğu bildirildi.

Turizm sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Marmaris Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'nin (Marmaris Martı) iştiraki olan Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Martı GYO), yüzde 49'unun halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunduğu bildirildi.

Marmaris Martı'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, SPK onayı ile birlikte, piyasa şartlarının olumlu devam etmesi halinde, Martı GYO hisselerinin yılın son çeyreğinde halka arz edilmesi planlanıyor. Marmaris Martı Martı GYO'nun yüzde 94'lük hissesini kontrol ediyor.

Martı GYO'nun halka arzı, sermaye artırımının yanı sıra ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Şirket, mevcut 25 milyon YTL olan ödenmiş sermayesini yüzde 80 artırarak 45 milyon YTL'ye çıkaracak. Halka arz edilecek kısmın yüzde 49 olması planlanırken, sermaye artırımının dışında kalan bölüm, arz büyüklüğünü yüzde 49'a tamamlayacak şekilde Marmaris Martı tarafından ortak satışı ile gerçekleştirilecek.

TURİZM ODAKLI İLK GYO

Martı GYO halka açıldığında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görecek ilk turizm odaklı GYO hisse senedi olacak. Martı GYO'nun portföyünde halihazırda faaliyet halinde olan Martı Myra Oteli ve Martı Marina bulunmakta. Şirket ayrıca Muğla Sarıgerme'de bir büyük otel, Marmaris Hisarönü ve Muğla Ayın Koyu'nda iki butik otel olmak üzere toplam 3 yeni yatırım projesini hayata geçirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada, Martı GYO'nun portföyünü sınırlı tutmayıp, turizm sektöründe yeni yatırımlar ve devralmaları hedeflediği, Türkiye'nin batı ve güney sahillerinde, özellikle yabancı müşterileri hedef alan devre mülk tarzı, yazlık ev pazarında etkin şekilde rol almayı planladığı belirtildi.

Marmaris Martı'nın yüzde 94 paya sahip olduğu, Akdeniz Martı Turizm ve Yatırım A.Ş. Mayıs ayında Martı GYO'ya dönüşmüştü. Oluşan yeni yapı çerçevesinde Marmaris Martı, portföyünde yer alan Muğla İli Ortaca ilçesi Sarıgerme mevkiinde bulunan toplam 79 bin 81 metrekare yüzölçümlü 1.sınıf tatil köyü arsasını 13 milyon 25 bin YTL karşılığında Martı GYO'ya devretmişti. Ayrıca Marmaris Martı mülkiyetinde bulunan Martı La Perla ve Martı Resort otellerinin toplam değeri 30 Eylül 2005'te TSKB'nin yaptığı maliyet bazlı değerleme çalışmasına göre 93 milyon 886 bin YTL olarak tespit edilmişti. Yine TSKB tarafından 30 Haziran 2006'da yapılan değerleme çalışmaları baz alınarak düzenlenen Martı GYO portföy tablosunda şirketin toplam net aktif değeri 134 milyon 44 bin 982 YTL olarak hesaplandı.

MARMARİS MARTI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRECEK

Açıklamada, mevcut durumda toplam yatak kapasitesi 2 bin 246 olan üç otelin, su ve karada bağlama kapasitesi sırasıyla 340 ve 100 olan bir marinanın işletmecisi olan Marmaris Martı'nın, mevcut tesislerinin işletme yetkisini ekonomik temellere dayanan kira anlaşmaları aracılığı ile koruyacağı ifade edilerek, böylece Marmaris Martı'nın, sadece işletme alanına yoğunlaşabileceği ve ek gayrimenkul yatırımına gerek kalmaksızın mevcut zincirinin, Martı GYO veya üçüncü şahıslardan yeni oteller kiralayıp işletmek suretiyle büyümesini sürdürebileceği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Marmaris Martı'nın, en büyük ortak sıfatıyla Martı GYO'nun değer artışı ve dağıtacağı temettüden de en çok yararlanacak kurum olacağı vurgulandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title