Haberler

İstanbul: Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.ş. Halka Arz Ediliyor

Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., 29-30 Kasım ve 1 Aralık 2006 tarihlerinde "MRBYO" koduyla Turkish Yatırım A.Ş. aracılığı ile Borsa Birincil Piyasa'da 3 gün süre ile satışa sunulacak.

Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, Borsa Yönetim Kurulu'nun 22 Kasım 2006 tarihli kararı uyarınca, Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin mevcut ortaklarından Marbaş Menkul Değerler A.Ş.'nin sahip olduğu 750 bin YTL ve Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin sahip olduğu 780 bin YTL olmak üzere toplam 1 milyon 530 bin YTL nominal değerli, I. tertip B grubu hamiline yazılı hisse senetleri, 1 YTL nominal değerdeki beher hisse için satışın ilk gününde 1 YTL fiyat baz alınarak, izleyen günlerde ise bir önceki işlem tarihindeki ağırlıklı ortalama fiyatın yüzde 10 altında ve üstündeki sınırlar içinde kalmak ve 1 YTL'nın altına düşmemek kaydıyla 29-30 Kasım ve 1 Aralık 2006 tarihlerinde "MRBYO" koduyla Turkish Yatırım A.Ş. aracılığı ile Borsa Birincil Piyasa'da 3 gün süre ile satışa sunulacak. MRBYO hisse senetlerinden almak isteyen yatırımcılar, kendi aracı kurumlarına alım emri vererek halka arza katılabilecekler. Şirket'in işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum adet miktarı 2 bin 500 olarak uygulanacak.

Öte yandan Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Marbaş Menkul Değerler A.Ş.'nin iştiraki olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun izni ile 25 Eylül 2006 tarihinde kuruldu. Kayıtlı sermayesi 20 milyon YTL., ödenmiş sermayesi 3 milyon YTL. Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı'nın orta ve uzun vadede amacı, stratejik yatırımlarla portföyünü büyüterek yatırımcılara düzenli gelir sağlamak. Yatırımcılara düzenli olarak temettü vermeyi ve mevcut durumda sektörde faaliyet gösteren 30 yatırım ortaklığı arasında portföy getirisi ile ön sıralarda yer almayı hedefliyor. Yatırım ortaklığının B Tipi olmasının, borsaların yatay ya da düşüş dönemlerinde, hisse senedi oranının azaltılması yoluyla yatırımcıları koruma ve ortalama getiriyi artırma yönünde önemli bir avantaj sağlayacağı belirtiliyor. Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., yeni bir kurumsal yatırımcı olarak; sermaye piyasalarının gelişmesine yardımcı olmayı ve ortaklarının karşılaştırma ölçütlerine göre daha iyi getiri elde etmelerini hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title