Haberler

İstanbul: Lübnan'dan Kaçan Meksikalılar Ülkelerine Dönmek İçin Bekliyor

İsrail saldırısı altında bulunan Lübnan'dan kaçarak İstanbul'a gelen 113 Meksika vatandaşı, ülkelerine dönmek için bekliyor.

İsrail saldırısı altında bulunan Lübnan'dan kaçarak İstanbul'a gelen 113 Meksika vatandaşı, ülkelerine dönmek için bekliyor.

Bombardıman sırasında hiç bir yakınlarıyla bağlantı kuramamanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Meksikalılar, İstanbul'da kaldıkları otelde internet aracılığıyla aileleriyle konuşmanın sevincini yaşadı.

Lübnan'daki çatışmalardan kaçan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 113 Meksika vatandaşı, önceki gün Hatay'daki Yayla Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmış, 38 saatlik yorucu bir yolculuğun sonunda, akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşmıştı. Merter'deki Green Park Otel'e gelen Meksikalılar, Lübnan'da yaşadıkları korkuyu anlatarak, bombardıman sırasında yakınlarına ulaşamamanın büyük sıkıntısını çektiklerini söyledi. Bir an önce ülkelerine dönebilmek ve ailelerine kavuşabilmek için pasaport ve bilet işlemlerini gerçekleştirmeye çalışan Meksikalılar, bir yandan da internet üzerinden aileleriyle iletişim kuruyor.

Kafilede yer alan Meksika vatandaşı Vendi Vehbe, "Lübnan'da bulunan babamın yanına turist olarak gitmiştim. Saldırılar başladığında Meksika'daki annem ve diğer akrabalarımızla görüşemedik. Oradan özel bir tur şirketiyle Türkiye'ye geldik. Bilgisayarım aracılığıyla Meksika'daki ailemle görüşüyorum. Belli bir süre görüşememiştik. Endişe ediyorlardı" dedi.

Meksika vatandaşı Nada Serhan ise "10 yıldır Lübnan'da yaşamaktayız. Orada düzenli bir hayatımız vardı. Saldırılar yaşandı. Ülkeyi ailemle birlikte terk etmek zorunda kaldım. Şu an Meksika'ya gitmek için uğraşıyoruz. Yarın sabahki uçakla Amerika'ya, oradan da Meksika'ya gitmeyi planlıyoruz. Oradaki yakınlarımızla telefonla görüşme imkanı bulduk. Bilgisayar sayesinde Meksika ile bağlantı kuruyoruz. Mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title