Haberler

İstanbul: Küçük Harcamalar İçin Visa Avrupa'dan Etkin Çözüm

Visa Avrupa Yeni Kanallar Yöneticisi Guido Mangiagalli ve Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak İstanbul'da Düzenlenen Bir Basın Toplantısında, Ödemeleri Hızlandırıp Kolaylaştıran ve Ve Kart Sahibi ile İşyerinin Yanı Sıra Tüm Ekonomiye Fayda Sağlayan "Temassız" Teknolojisini Anlattı.

Visa Avrupa Yeni Kanallar Yöneticisi Guido Mangiagalli ve Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısında, ödemeleri hızlandırıp kolaylaştıran ve ve kart sahibi ile işyerinin yanı sıra tüm ekonomiye fayda sağlayan "Temassız" teknolojisini anlattı.

Visa Avrupa Yeni Kanallar Yöneticisi Guido Mangiagalli ve Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak, nakit dışı ödeme platformlarının yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyan "Temassız" teknolojisindeki mevcut uygulamaları ve Visa Avrupa'nın bu alanda geleceğe ilişkin hedeflerini İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda medya mensuplarıyla paylaştı.

"Temassız" teknolojisinin küçük harcamalarda ödeme kartı kullanımını artıracağını ve nakit işlemleri azaltacağını belirten Mangiagalli, bunun bir yandan nakit işlemlerden kaynaklanan maliyetin ekonomi üzerindeki yükünü azaltacağını, diğer yandan da kart sahipleri ve üye işyerlerine önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Mangiagalli, yılda 361 milyar nakit ödeme işlemine karşılık 60 milyar nakit dışı ödeme işleminin yapıldığı Avrupa'da nakit işlemlerin topluma maliyetinin 50 milyar Euro'ya ya da Avrupa toplam GSYİH'nin yüzde 0.5'ine ulaştığını vurguladı. Bu işlemlerin önemli bir bölümünün küçük harcamalardan oluştuğunu hatırlatan Mangiagalli, Visa Avrupa'nı küçük harcamalara yönelik "Temassız" çözümünün bu çerçevede nakit işlemleri azaltacak etkin bir çözüm olduğunu vurguladı.

Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak ise "Temassız" teknolojisinin öncülüğünü dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Visa'nın yaptığının altını çizdi. Öztin Kurak, Türkiye'deki ilk "Temassız" uygulaması olan köprülerde kartlı geçiş sisteminde Visa kartlarının kullanıldığını belirtti ve bu alanda üye bankalarla bir dizi proje yönetildiğini söyledi.

"Temassız" ödeme kartları tüketici açısından daha hızlı ve pratik işlem yapma olanaığı anlamına gelirken, işyerleri de aynı sürede daha fazla satın alma işlemi ve operasyon maliyetlerindeki azalma gibi avantajlardan fayda sağlıyor.

"Temassız" teknolojisi ayrıca köprü ve otoyol gişeleri, park yerleri gibi noktalarda uzaktan ve hızlı işlem yapmayı sağlayarak hayatı kolaylaştırıyor.

Visa'nın Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication) teknolojisi ile Temassız ödemeleri farklı platformlara uygulama çalışmaları ise sürüyor. Bu çalışmalar sonucu, "Yolculuk sırasında internetten müzik satın alma"dan "self servis otel kaydı"na, "uçuş için check-in yapma"dan "akıllı posterler"e kadar bir dizi alanda Temassız ödemeler gündelik hayatımıza girecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title