Haberler

İstanbul: Köprü ve Otoyollarda Eylem

Edirne'den İstanbul'a Hasta Getiren Bir Ambulans, Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-yol Sen) Üyelerinin Gişelerde Bugün de Devam Ettiği İş Yavaşlatma Eylemi Nedeniyle Trafik Yoğunluğuna Takıldı. Araç Sahiplerinden Bazıları Eylemcilere Destek Verirken Bazıları İse Eylemcileri Protesto Etti.

Edirne'den İstanbul'a hasta getiren bir ambulans, Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyelerinin gişelerde bugün de devam ettiği iş yavaşlatma eylemi nedeniyle trafik yoğunluğuna takıldı. Araç sahiplerinden bazıları eylemcilere destek verirken bazıları ise eylemcileri protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yapı-Yol-Sen'e üye bir gurup tarafından köprü ve otoyollarda çalışan gişe görevlilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve köprü zamlarını protesto için yaptığı iş yavaşlatma eylemi bugün de devam etti. KESK'e bağlı Yapı-Yol-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi, 'Ek Ödeme Yasa Taslağı'nın yasalaşması, "fiili hizmet" isteklerinin hayata geçmesi ve "otoyollar ve köprülerin ücretsiz olması" talebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişeleri önünde toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, "Bugün başbakanlıktan yaptığımız eylemle ilgili olarak bir yazı geldi. Yazıda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'yla görüşmeler yaptığı yönünde bir açıklama yapıldı. Bunu olumlu bir gelişme olarak kabul ediyoruz. Halkımızın dünkü eylemimizde bize çok destek verdiğini de gördük. Bu nedenle bugün saat 16.30'da eylemimizi sona erdireceğiz. Eğer bu taleplerimiz ciddiye alınmazsa ve gereken adımlar atılmazsa biz buradayız. Eylemlerimiz devam eder" dedi.

Açıklamasının ardından KESK üyelerinin son zamanlarda moda olan "Gaffur" pijamalarıyla bildiri dağıtması ilginç görüntüler oluşturdu.

İş yavaşlatma eylemi nedeniyle Edirne'den hasta taşıyan bir ambulans trafiğe takıldı. Bir süre gişelerde bekleyen ambulansa, "Gaffur" pijamalı eylemciler yol açtı. Eylem nedeniyle trafiğe takılanlar arasında sanatçılar da vardı. Arabesk müzik sanatçısı Bahadır Aydoğan da trafikte uzun süre bekledi. Aydoğan, "Eylemci arkadaşlarıma destek veriyorum. Onlar da kendi haklarını arıyorlar. Biz burada bekliyoruz. Ama onlara da destek vermek lazım" diye konuştu.

İş yavaşlatma eyleminde bulunan gişe memurları araç sürücüleriyle sohbet edip onlara su ikram ederken, vatandaşların bir kısmı eylemcileri desteklerken bir kısmı da eylemcilere tepki gösterdi. Kamyonetin ön kısmına sıkışık bir halde oturan 4 kişi görenleri hayrete düşürürken, görev yapan trafik polisleri ise trafiği yönlendirmekte zor anlar yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title