Haberler

İstanbul: Konyalı İmamın Amerika Aleyhine Açtığı Dava Sürüyor

Amerika'da yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından Müslüman olduğu için tutuklanarak Amerika'daki Passaic Cezaevi'ne gönderilen İbrahim Türkmen, Amerika aleyhine dava açtı. Türkmen, 5 yıl süren bu davanın sonuçlanmasını istiyor. Özel vize alarak ABD'ye giden Türkmen, Brooklyn Federal Mahkemesi'nde yapılacak ve 3 gün sürecek davaya katılacak.

Amerika'da yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından Müslüman olduğu için tutuklanarak Amerika'daki Passaic Cezaevi'ne gönderilen İbrahim Türkmen, Amerika aleyhine dava açtı. Türkmen, 5 yıl süren bu davanın sonuçlanmasını istiyor. Özel vize alarak ABD'ye giden Türkmen, Brooklyn Federal Mahkemesi'nde yapılacak ve 3 gün sürecek davaya katılacak.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde İHA muhabirine açıklamada bulunan Türkmen'in, o günleri anlatırken oldukça duygulandığı görüldü. Amerika'daki 11 Eylül saldırılarının ardından hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklanan Türkmen 4.5 ay Passaic Cezaevi'nde kötü muameleye maruz kaldığını belirtti. Bu sebepten Amerikan Hükümeti'ne dava açtığını söyledi Türkmen, "11 Eylül'den sonra yaklaşık bin Müslümanı suçsuz yere evlerinden, işlerinden alınarak cezaevlerine koydular. ABD'de bir Türk inşaat firmasında çalışıyordum. Bir gün FBI görevlileri geldi ve beni evimden alarak cezaevine koydular. 15 gün sonra mahkemeye çıkarıldım ve serbest kaldım. Buna rağmen bir gerekçe göstermeden 4 ay daha Türkiye'ye dönmeme izin verilmedi cezaevinde insanlık dışı muamelelere maruz kaldım İngilizce bilmediğim için zorluk çektim. 5 bin kişilik büyük bir hapishanedeydik ve tercüman yoktu. Hayvan muamelesi gördük. Sürüklendik. Sinirli ve ızdıraplı bir süreçti" dedi.

Türkmen, açtığı davanın bir çok kişi için emsal teşkil edeceğini belirterek, "ABD aleyhine, 1.5 milyon dolarlık maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtım. Benim davayı kazanmam halinde benim gibi bu olaya maruz kalan 100 Türk daha peş peşe dava açacak" şeklinde konuştu.

Amerika'ya gitmeden önce Konya'da imam olarak görev yapan İbrahim Türkmen, şu an Konya'da esnaf olarak görev yaptığını belirtti. Konyalı İbrahim Türkmen, Brooklyn Federal Mahkemesi'nde görülecek ve 3 gün sürecek yeminli duruşmaya katılacak.

ABD İnsan Hakları Derneği tarafından 30 avukatla takip edilen dava, 5 yıldan bu yana devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title