Haberler

İstanbul: Kitap Tanıtımında 3 Gözaltı

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) "Zorunlu Göç" isimli kitabın tanıtım toplantısı Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (TSTKB) Genel Sekreteri Ramazan Bakkal tarafından ikinci kez protesto edildi.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) "Zorunlu Göç" isimli kitabın tanıtım toplantısı Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (TSTKB) Genel Sekreteri Ramazan Bakkal tarafından ikinci kez protesto edildi.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın "Zorunlu Göç" isimli kitabın tanıtım toplantısı, protesto gösterilerine sahne oldu. Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (TSTKB) Genel Sekreteri Ramazan Bakkal'ın sık sık tepki gösterdiği tanıtım sırasında yaşanan arbede sonucu 1 kişi gözaltına alınmıştı. Can Peker'in "Zorunlu Göç" isimli kitabının tanıtım toplantısı, etkinliği organize edenler Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) tarafından başka bir tarihe ertelenmişti. Toplantıya konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, yaptığı açıklamada, "Gördüğünüz gibi tartışmayı başlatan taraf hazırlıklı gelmiş. Bu toplantıyı karıştırmak amacıyla gelmişler. Böyle bir ortamda toplantı yapılamazdı zaten. İlerleyen bir tarihte TESEV'le bir basın toplantısı yapacağız" dedi. Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz ise, "Milliyetçi vatandaşların kendisini savunması gayet doğaldır. Bu olayda beni suçlu görmeleri yanlıştır" diye konuştu. Yaşanan tartışma sonrası gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ramazan Bakkal, toplantının yapıldığı salona tekrar geldi. Bakkal, bu sefer de TESEV üyesi Erdal Ergen isimli şahısla tartışmaya başladı. İkili arasında yaşanan tartışmaya polis müdahale etti. Ramazan Bakkal ve Erdal Ergen gözaltına alındı. Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı avukat Kemal Kerinçsiz duruma müdahale ederek, gözaltına alınan Ramazan Bakkal, Muammer Karadallı'nın serbest bırakılmasını istedi. Ancak Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ali Gedik, Kerinçsiz'e müdahale ederek, "Şov yapmayı bırakın işinize bakın" dedi. Kerinçsiz ise Ali Gedik'e, "Benim işim bu, avukatım, siz bir kamu görevlisiniz. Nasıl konuşması gerektiğini bilmeniz gerekir. Dövecek misin beni? Hadi döv" şeklinde karşılık verdi.

Yaşanan olayların ardından Ramazan Bakkal, Erdal Ergen ve Muammer Karadallı polis otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title