Haberler

İstanbul Kısakes'ti!

Güncelleme:

87 ülkeden 1389 filmin katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası KısaKes Film Festivali'nin Gala Gecesi geçtiğimiz gece gerçekleştirildi.

Açılışını Saint Benoit Lisesi, etkinliklerini Bahçeşehir Üniversitesi, kapanışını ise Ortaköy Feriye Sineması'nda gerçekleştiren KısaKes'e sanat ve sinema dünyasından ilgi yoğundu. Jüri üyelerinden yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Venedik Film Festivali Direktörü Paolo Bertolin, Guerrilla Films'in kurucusu David Wilkinson ve oyuncu Özge Özpirinçci'nin yanı sıra yönetmen Sinan Çetin, Mustafa Altıoklar, İmre Azem ve Erol Mintaş, oyuncu Meltem Cumbul, Sarp Levendoğlu ve Birce Akalay, yazar Yekta Kopan, İstanbul Kısa Film Festivali Direktörü Hilmi Etikan, Fransız Kültür Ataşesi Marie – Christine Jung, ünlü model Özge Ulusoy ve sanat camiasının katılımı ile gerçekleşen festivalin ödül töreninde 13 uluslararası yönetmen arasından 6 finalist ödüllerine kavuştu.

İşte Kazananlar; En İyi Drama Kısa Film Ödülü: Saul MASRI / Shades (Gölgeler) - MEKSİKA En İyi Animasyon Kısa Film Ödülü: Hakan BERBER / Oxygen (Oksijen) – TÜRKİYE En İyi Belgesel Kısa Film Ödülü: Mohammad Sohel RANA / Right to Water (Su Hakkı) – BANGLADEŞ Jüri Özel Ödülü: Deniz ÖZDEN / A Soccer Game Journal (Bir Maç Günlüğü) – TÜRKİYE KısaKes Ekip Özel Ödülü: Pol DIGGLER / Honey Honey - İSPANYA SinemaTürk Özel İzleyici Ödülü: Deniz ÖZDEN / A Soccer Game Journal (Bir Maç Günlüğü) – TÜRKİYE

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul Venedik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title