Haberler

İstanbul: Kazakistan'da Kazak ve Türk İşçiler Arasındaki Kavga

Kazakistan'da, Atyrau'daki Tengiz Petrol Sahasında Enka Şantiyesinde Yemek Alma Sırasında Kazak ve Türk İşçiler Arasında Çıkan Kavgada Yaralanan ve Sonrasında Türkiye'ye Getirilen İşçilerden Ercan Karataş, Türk Milletinin Sevilmediğini Belirterek, "Bizi Gasp Ettiler, Orada Güvenlik Olarak Hiçbir Şey Yok. Tahminime Göre Ölü de Var" Dedi.

Kazakistan'da, Atyrau'daki Tengiz petrol sahasında ENKA şantiyesinde yemek alma sırasında Kazak ve Türk işçiler arasında çıkan kavgada yaralanan ve sonrasında Türkiye'ye getirilen işçilerden Ercan Karataş, Türk milletinin sevilmediğini belirterek, "Bizi gasp ettiler, orada güvenlik olarak hiçbir şey yok. Tahminime göre ölü de var" dedi.

ENKA Medikal Danışmanı Doç. Dr. Şinasi Numan, Kazakistan'da, Atyrau'daki Tengiz petrol sahasında ENKA şantiyesinde yemek alma sırasında Kazak işçilerle Türk işçiler arasında çıkan kavgada yaralanan ve sonrasında İstanbul'a getirilen işçilerle ilgili açıklama yaptı. Doç. Dr. Numan, "Birinci gün olaydan sonra ambulans uçakla hastalar geldi. Hepsi hastaneye yatırıldı. Biri gözden, biri akciğerden ameliyat edildi. 2. gün 64 hasta geldi. Yoğun bir programla sabaha kadar çalışıldı. O gün de 19 kişi hastaneye yatırıldı. 3. günü de 27 hasta getirildi. Bunlardan 4 tanesi yatakta geri kalanı ayakta tedavi edildi. Şu anda 3 hastanın plastik cerrahi bölümünde tedavileri sürüyor. Tüm hastalara 15 günlük bir izin verildi. Bu akşam yine 160 kişilik bir grup gelecek. Ancak bu onlar içinde yaralı yok. Bunlar psikolojik tedavi görecek" dedi.

İlk gelen Türk işçilerin arasında yer alan Mehmet Demir, "Yemek saatiydi. Konteynırın içinde yemek alıyorduk. Büyük bir kalabalık geldi. Bize saldırdılar. Neye uğradığımızı şaşırdık" diye konuştu.

Mehmet Demir'in abisi Kemal Demir, "Dua ediyoruz. Bir an önce iyileşsin diye. İnsanlık adına yapılacak şey değil bu. Biz durumu telefonla öğrendik. Yetkililerin duyarsızlığına üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaralı işçilerden Ercan Karataş, Kazak işçilerin kendilerine saldırdıktan sonra öldü diye bıraktıklarını iddia ederek, "Türk milletini sevmiyorlar. Bizi gasp ettiler, orada güvenlik olarak hiçbir şey yok. Böyle vicdansızlık olur mu? Buradan yetkililer bizi duysun, ölsek ilgilenen yok. Tahminime göre ölü de var bunları araştırsınlar" diye konuştu.

Ağabeyinin hala bölgede olduğunu söyleyen Mahmut Bucak, "Kendisi ile konuştuk, durumu iyi gelecekler. Listede adı var. Ancak hala gelmedi. Kaygılanıyoruz. Kimse bizimle ilgilenmiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan yarılıların bir kısmının memleketlerine gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title