Haberler

İstanbul: Karadeniz ve Hazar Bölgesinin İlk Bağımsız ve Gönüllü İşdünyası Örgütü Kuruluyor

Karadeniz ve Hazar Bölgesinin İlk Bağımsız ve Gönüllü İş Dünyası Örgütü Kuruluyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (Tüsiad) Öncülüğünde Oluşturulan, "Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İşdünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği (Ubcce)" Adlı Girişimin Kurucu Genel Kurulu, 27 Kasım 2006 Tarihinde Çırağan Sarayı'nda Gerçekleşecek.

Karadeniz ve Hazar bölgesinin ilk bağımsız ve gönüllü iş dünyası örgütü kuruluyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) öncülüğünde oluşturulan, "Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İşdünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği (UBCCE)" adlı girişimin Kurucu Genel Kurulu, 27 Kasım 2006 tarihinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleşecek.

Türkiye'nin güçlü tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu Balkanlar, Karadeniz, Kafkasya ve Hazar Denizi Bölgesi'ndeki ülkelerin bağımsız ve gönüllü işdünyası örgütlerini içine alacak Birlik'in Kurucu Genel Kurulu'nda, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Kazakistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ile Yunanistan'ın iş dünyası örgütlerinin temsilcileri yer alacak. Kurul'da Türkiye ise, TÜSİAD ve TİSK tarafından temsil edilecek. TÜSİAD'dan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı'nın katılımıyla gerçekleşecek Genel Kurul'da, UBCCE'nin resmen kurulması konusunda prensip kararı alınacak ve başkan seçimi yapılacak.

TÜSİAD, Türk sanayi ve hizmet sektörlerinin rekabet gücünün arttırılarak, uluslararası ekonomik sistemde belirgin ve kalıcı bir yer edinmesi gereğine olan inancı, Avrupa Sanayi ve İşverenler Konfederasyonları Birliği (UNICE) ve Akdeniz İş Dünyası Konfederasyonları Birliği (UMCE) tecrübelerinden edinmiş olduğu kurumsal birikim doğrultusunda, UBCCE adı altında bölgesel bir girişim oluşturma konusundaki çalışmalarına 25-26 Haziran 2006 tarihlerinde İstanbul'da, bölge ülkelerinin işdünyası kuruluşlarının genel sekreterlerinin katılımı ile bir toplantı düzenleyerek başlamıştı. Genel sekreterler toplantısında, 27 Kasım 2006 tarihinde İstanbul'da UBCCE'nin Kurucu Genel Kurulu'nun toplanmasına karar verilmişti. Kurucu Genel Kurulu katılım listesi şöyle:

"Arnavut Sanayicileri Konfederasyonu (KISH), Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği (ATIB), Bosna Hersek İşverenler Derneği (BIH), Bulgar Sanayi Derneği (BIA), Gürcü İşadamları Federasyonu (FGB), İran İşveren Sendikaları Konfederasyonu (ICEA), Kazakistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği (KUIE), Makedonya Cumhuriyeti İşverenler Konfederasyonu (CERM), Romen İşverenler Birliği Konfederasyonu (ACPR), Sırp İşverenler Birliği (UPS), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Yunan Sanayi Federasyonu (FGI)."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title