Haberler

İstanbul: Kalıp Sektörü Hacmiyle Büyülüyor

Kalıp sektöründe dünya ligini zorlamaya başlayan Türkiye, otomotiv ve beyaz eşyadaki gelişmelere paralel olarak başarılı bir yıl geçirdi ve sektör geçtiğimiz yıl 2 milyar 800 milyon dolar civarında ciro elde ederek yüzde 22 büyüdü.

Kalıp sektöründe dünya ligini zorlamaya başlayan Türkiye, otomotiv ve beyaz eşyadaki gelişmelere paralel olarak başarılı bir yıl geçirdi ve sektör geçtiğimiz yıl 2 milyar 800 milyon dolar civarında ciro elde ederek yüzde 22 büyüdü.

Katma değeri yüksek bir sektör olan kalıpçılık, birçok ülkede kalkınmada temel olmuştur. Yıllardır ürettiği kalıpları ihraç ederek güçlü bir konuma gelen Portekiz, İspanya, İtalya, Almanya ve bugünlerde ise Hindistan ve Çin kalıpçılık sektöründe dikkati çeken ülkeler arasında geliyor. Globalleşen dünyada Türk kalıpçıları ise pazar payını artırmanın yollarını arıyor.

Avrupa'da başarılı çalışmalara imza atmaya çalışan Türnkiye, son 10 sene içerisinde önemli ölçüde yol kat etti.

Ana sanayilerden gelen baskı sonucu kurulan ortaklıklar ile yavaş yavaş dünya standartlarına erişen Türkiye'nin 180 milyon dolar olan kalıp ihracatının, ilk etapta 500 milyona daha sonra milyar dolarlı rakamlara ulaşması gerekiyor. Türk kalıp sektörünün son dönemde kullandığı ileri teknolojiye sahip makine parkuru, bilgi birikimi, uygun fiyat politikası ve coğrafik avantajlar, Türkiye'yi avantajlı bir konuma getiriyor.

Türkiye'nin artan ihracat potansiyeli, üretilen kaliteli ürünler ve yeni markalar ile dünya kalıp sektörü için cazip hale gelen Türkiye, 31 Ağustos-03 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Alanı'nda düzenlenen İstanbul Kalıp Fuarı'nda yabancy katılımcıları da ağırlayacak.

EN GENİŞ ZİYARETÇİY PROFİLİ

2. İstanbul Kalıp Fuarı, ziyaretçi profilinin genişliğiyle büyülüyor. Fuara, plastik ve kauçuk sanayi, otomotiv ve yan sanayi, çelik sanayi, alüminyum sanayi, makine sanayi, ilaç sanayi, promosyon sanayi, gıda sanayi, döküm sanayi, ev aletleri sanayi, beyaz eşya sanayi, inşaat ve inşaat malzemeleri sanayi, kozmetik sanayi, medikal-sağlık sanayi, oyuncak sanayi, mobilya ekipman ve aksesuar sanayi, bilgisayar sanayi, matbaa malzemeleri sanayi, tekstil ve hazır giyim aksesuarları sanayi, hırdavat sanayi, cam sanayi, ambalaj sanayi, ayakkabı sanayi, elektrik-elektronik sanayi katılıyor.

İlki 30 Eylül-02 Ekim 2005 tarihleri arasında İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen, 17 bin'i aşkın ziyaretçisi ile kendi rekorunu kıran ve sektörde büyük ilgi uyandıran İstanbul Kalıp Fuarı, yabancı ülkelerden de pek çok ziyaretçiyi ağırlamıştı. Bu sene yüzde 100 büyüme göstererek, 2 holde düzenlenen fuar, Türkiye'deki tüm sanayi kollarından ziyaretçi kabul edecek.

Yurt dışı katılımcı ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği fuarı özellikle Pakistan, Kuveyt, İran, Polonya, İngiltere, Arap Emirlikleri, Suriye, Almanya, Ürdün, Mısır ve İsrail ülkelerinden ziyaretçilerin gezmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title